Kryddiga Gibraltar–Spicy Gibraltar

Vi kom fram till Gibraltar omkring kl 20. Ropar upp marinan på VHFn, kanal 71 de svarar och dirigerar om oss till kanal 69. Vi hör marinakillen perfekt, men han hör bara spansk musik. Så han ber oss lite irriterat att sänka musiken för han hör oss inte. Jag och Jonas tittar på varandra och undrar vaddå för musik. Vi hörde ingenting. Vi tog den handhållna VHFn istället och kunde prata med Marinan. Vi blev dirigerade till vår plats och lade till. Fendrar och förtöjningslinor hade jag förberett sedan tidigare. Vi bara gled sakta in i luckan mellan två båtar. Jag gav linorna till killen på kajen och Jonas tog hand om linan till fören. Marinakillen såg lite snopen ut att han inte behövde dirigera och att allt bara funkade.

Efter en natt med obruten sömn och frukost i sittbrunnen beslöt vi oss för att det lite lungt. Bara gå bort till Indiern och köpa kryddor och till Shepards skeppshandel och kika. Så blev det oxå.

Den lilla indiska affären som ligger väldigt nära hamnen är helt underbar. Deras kryddhyllor är rena guldgruvan. Än så länge har jag aldrig gått missnöjd därifrån. Dagens skörd blev:

  • 400 gr stark Curry
  • 400 gr mild Curry
  • 300 gr svartpeppar
  • 300 gr Paprika pulver
  • ca 30 muskotnötter i en påse
  • 100 gr vitpeppar

för ca 250 kr. Nu klarar vi oss ett tag.

 

IMG_5652

 

 

IN ENGLISH

We arrived at Gibraltar at around 2000. Called the marina on VHFn, channel 71 they answered and direceds us to channel 69. We can hear the marine guy perfect, but he only hear Spanish music. So he asks us a bit annoyed to lower the music. Jonas and I look at each other and wondering what he was talking about. We heard nothing. We took the handheld VHFn instead and was able to communicate with the marina. We were directed to our place and moored. Fenders and mooring lines was prepared earlier. We just glided slowly into the gap between two boats. I gave the guy on the dock the ropes and Jonas took care of the rope to the bow. The marina guy looked a bit crestfallen out that he did not needed to directing and everything just worked very smoothly.

After a night of unbroken sleep and breakfast in the cockpit, we decided to have a slow day. Just go over to the Indian store and buy spices and to Shepard’s chandlery and peek around.

The small Indian store that is situated very close to the harbor is quite lovely. Their Spice Racks is a goldmine. So far, I have never been disappointed there. Today’s finding was:

  • 400 gr strong Curry
  • 400 g mild curry
  • 300 gr black pepper
  • 200 gr Paprika powder
  • 100 gr nutmeg nuts in a bag
  • 100 gr white pepper

for about 20 GBP.

I don’t have to shop spicies in a while, I think.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s