Seglingssidor

För att öppna länkarna i ett eget fönster håll ”Ctrl” nedtryckt samtidigt som du klickar på båtnamnet.

Ambika
Lars och Erja har i Augusti 2013 kommit till Madagaskar. Lämnade Sverige i Juni 2010.

Ameline Eleonore
Vi är en familj, jag (Nina), min man Glenn och våra två barn Amie och Aline, som för första gången efter 10 underbara seglingssemestrar på västkusten äntligen ska ta oss ner till paradiset, Medelhavet. Här får ni följa med oss på våran resa ner genom kanalerna, hoppas att ni får en trevlig läsning

Amelit
Kastar loss från Sverige i juni 2010 för att segla med ARC över Atlanten. Amelit är en Amel 54 med hemmahamn i Malmö.

Anna
Två killar och en tjejj ska segla jorden runt på 2 år i en 10 meters Fortissimo. De kastar loss från Kristinehamn i Juli 2011 och har nu (Aug 2013) kommit fram till Indonesien.

Anna Lisa
Familjen Weber tillbringar föräldraledigheten med att via europas kanaler segla ner till Medelhavet och tillbaka. De har sina två små barn med sig.

Arctic Fox
Har varit ute och seglat till och från sedan 1998. I Augusti 2013 är de hemma i Sverige igen.

Ariel IV
Fam Freudentahl-Boye seglade runt jorden i tre år tillsammans med sina 3 barn. Planerar nya resor i Arktis.

Asolare
En Amel 54 som med sin kapten Peter Turner seglar med World ARC 2010.  Siten är på engelska.

Atraxia
Johanna och Ron köpte sin båt i Guadelope, Mexico. Gick igenom Panamakanalen och befinner sig nu i Karibien. De tar gärna emot betalande besättning på deras jättetrevliga båt.

Aura
Lasse, Pilar och Emma lämnar Sverige i Juni 2009 för att segla ett år i Karibien.

Aurora
Sofie, Jakob, Daniel, Daniel och Martin. Är mellan 26 och 29 år gamla och har gemensamt att detycker att livet är för kort för att göra det alla andra gör. Så de köper Aurora en Ansö 39 i Helsingborg seglar hem den till Stockholm och kastar sommaren 2012 loss från Stockholm med planer på att segla jorden runt. De befinner sig nu (jan 2014) i Karibien

Aquarella
Elizabeths make gick bort efter en tids sjukdom. Han som lärt henne allt om segling, Elizabeth beslöt att behålla båten och fortsätta segla henne i Grekland. Elizabeth skriver på engelska, och har många bilder och filmer.

Bakbrus
Startade sin långsegling i Göteborg 2008 är i januari 2010 i Stilla Havet. Seglingen är nu avslutad.

BeBe
En Amel Super Maramu 2000 som är ute på sin världsomsegling. Startade i Florida och är nu i Malaysia (feb 2010). Bloggen är på engelska.

Bijou
Roger och Elisabeth har seglat i Medelhavet i några år och är nu (hösten 2013) påväg till Brasilien och Amazonas floden.

Birka
Tillsammans med en liten men tapper besättning ska man försöka segla jorden runt med en båt som är åtta meter lång. Dom kastar loss 1 juli 2010. Resan är pausad i Australien och Birka är nu till salu (aug 2013)

Bootlegger of Mann
En Amel Super Maramu 2000 som seglar under brittisk flagga. De seglade med ARC rallyt över Atlanten 2007 och är nu tillbaka i Europa. En engelskspråkig site.

Cantare
Tre tjejjer seglar tillsammans över Atlanten till Karibien med ARC 2009. Båten är nu såld men äventyren fortsätter på S/Y Fria, se lite längre ner i listan.

Christina
Janne och Christina tillbringade 4 år med att segla jorden runt i sin Albin Stratus. Seglingen avslutades sommaren 2009.

Corona AQ
Barbro och Pekka seglar i Portugal med sin L32. Är i Augusti 2013 på Kanarieöarna för att segla ARC över till Karibien.

Crux
Hade kommit halva varvet när katastrofen var ett faktum.

Eira
Följ fem killar på deras 14 månaders segling till Karibien och tillbaka. De startade i augusti 2013.

ElinAlida
Lämnade Sverige våren 2009 och är nu i Karibien (jan 2010) Är nu tillbaka i Sverige igen (2013)

Emotion
Katarina och Christian tog ledigt några månader och seglade Malmö-Lofoten tur och retur.

Flying Penguin
Brittis och Hjalle seglade iväg 2008 i sin Najad 440 CC. I mars 2010 är de på väg mot Falklandsöarna, i Augusti 2013 seglar de runt i Karibien.

Fria
Erik och Maria tillsammans med bebisen Gustav seglar söderut i sin Malö38.
”Vår seglingserfaranheten är hyfsat stor men föräldraerfarenheten är desto mindre. Kombinationen av de två, att segla med barn, har vi ingen erfarenhet alls av. Funkar det att vara ute ett par dygn till havs? Hur reagerar Gustav om det är hårt väder? Kommer det vara för mycket sol och värme? Vi har ingen aning, så vi tar det lugnt, seglar söderut och ser vad som händer”.

Guide to Sailing and Cruising
En amerikansk sida med massor av länkar till främst amerikanska seglare.

Helena af Ingarö
Vi heter Ingemar och Christina Åhund och det är är berättelsen om när vi den 1 juni 2003 kapade förtöjningarna till vår båt MS/Y Helena af Ingarö, och gav oss iväg på en seglats som från början skulle vara ca 3 månader men som har utveckalts till en riktig långsegling, åtminstonde  sett ur ett tidsperspektiv.”
Båten är numera såld, men deras seglingsbrev finns kvar.

Hilda
En Maxi 108 som den 14 juni lämnade Göteborg. Efter många äventyr på de ”sju haven” är de nu (Sept 2012) hemma i Sverige igen Hemseglingen gick via Svarta Havet och Donau.

Hokus Pokus
Familjen Wångdahl med katten Skipper har seglat från Göteborg. De är ute på sin andra långsegling.

Jennifer
Lars Hässlers olika seglingar. Här kan du även anmäla dig som shared expenses crew. Lars har även gett ut sina resor i bokform. Den första heter Yrke: Världsomseglare och skildrar hur han för 10 år sedan seglade iväg från Sverige på en 10 år lång kryssning jorden runt. Lars har sedan dess seglat på Europas kanaler och i Medelhavet. På hemsidan kan du läsa mer om hans böcker.

Johanna
Seglar från Järna ner genom Europas kanaler. Målet är Svarta Havet och de startar sitt äventyr sommaren 2009.

Kvast-Hilda
Har hemma hamn i Karlsborg och seglade 2008 utsidan till Medelhavet och hem igen hösten 2012 via Donau. Kvast-Hilda har bl a besökt Israel och seglat med i EMYR-Rallyt.

Lady Ann
Lasse och Carro tillsammans med sina barn, planerar för att segla till Karibien om några år. De har en HallbergRassy 352 och gör än så länge ”bara” långa seglingar i Sverige med omnejd. Följ deras förberedelser till drömseglingen!

Liv
Janne och Christina som tidigare seglat Jorden-runt i båten Christina (se här ovanför) har gett sig ut igen. I Augusti 2013 befinner de sig på Portugisiska Atlantkusten.

Lindisfarne har bytt båt (2012) och nya båten heter Moon
Ett annat par från Göteborg som har varit ute i några år nu. En mycket innehållsrik och informativ sida.

Little Roundtop
En engelsk blogg skriven av Tony. Berättar om sitt och Tessas seglingar, semestrar och liv på Kreta. Mycket väl skriven och deras bloggar från en 14 dagars semester i Istanbul, Turkiet är mycket informativ.

Love 14
Vi startar vår resa i Thessaloniki, Grekland 1999, och målet är att efter fem veckor anlända till Marseille. Sedan väntar kanalerna genom Europa i ca 5 veckor och en sista sträcksegling från Travemunde till Figeholm.

Lovisa
Lämnad Råå 2004 deras äventyr är slut för denna gången. Ankom Sverige igen 2012.

MahiMahi
Seglar från Göteborg sommaren 2013 för att segla runt jorden. MahiMahi är en Cigal 14.

Maja
Majas Venture,  Thomas Grahn och Sven Yrvind seglade Göteborg – Florida i en Vega 27 under 2007 och 2008.

Mare
Anna och Martin seglar Västindien tur och retur. En väldokumenterad resa. Båten säljs och seglas ut igen….

Mare
….men denna gång med Helena och Torbjörn, trevliga berättelser och många bilder. De startade sin segling våren 2009.

Maria Honungshöst
En Hallberg Rassy 352 som lämnade hemmahamnen i Göteborg 2003 och seglar sedan dess i Medelhavet.

Mary af Rövarhamn
Mary af Rövarhamn är en 40 fots stålketch av typen Joshua, byggd för att klara det mesta.  En typisk långfärdsbåt. Bekväm som få på havet.  Och besättningens trygga hem sedan sommaren 2002. I Augusti 2010 kastade de loss från Malmö, mamma Linda som skriver och fotar, pappa Ludvig som fixar prylar och seglar och deras två barn Lovis och Otto. Bloggen har fått många utmärkelser och är mycket läsvärd. Speciellt för dig som har planer på att segla med barn. S/Y Mary beräknar vara hemma i Sverige igen i Augusti 2014, lagom till skolstarten.

Mollymawk
En engelsk site om och av en engelsk trebarns familj som bott på båten och på oceanerna i 20 år och inte har för avsikt att ändra på det. Texterna är väldigt trevligt och lättsamt skrivna.

Nabob
…”Vi kastade loss midsommarafton 2005 kl 12:00 från Råå. Den 15 juli 2009 angjorde vi Råå igen efter tre fantastiska år.”…

Nada
En blogg om Andreas och Saras segling i västerled med Laurin32 Nada. De lämnade Sverige 2010 och kom tillbaka drygt ett år senare.

Nanna
Magnus och Isabelle, sålde Röde Orm i Portugal, packade alla sin prylar och flög över till USAs västkust där de köpte Nana en Southern Cross 35 byggd 1984. Fortsatte seglatsen i sakta mak och började 2013 sin resa över Stilla Havet. Magnus skriver på engelska och vill ni träna på franskan så besök Isabelles blogg Manannan

Nefertiti
En 14 månaders segling med en HallbergRassy 36 till Karibien 2004-2005

Night
En 14 månaders segling till Karibien och tillbaka till Sverige. De kastade loss 2004.

Nymphaea Alba
Följ Peter, Helen, Johanna och Agnes på deras segling till Karibien och tillbaka under 2013-2014.

Olivia
Mats och Ann seglade runt i Medelhavet under många år. En mycket informativ och läsvärd site. De tillbringar vinter 2009/2010 i London och vänder nog söderut till våren igen. Tyvärr så uppdateras inte sidan lika ofta längre.

Panacea
Seglade iväg från Sverige 2007. Var på plats på Niuatoputapu som drabbades av en tsunamivåg hösten 2009 och är tillbaka i Sverige igen.

Panta Rhei
Anton och Anna gifter sig 2012 och 2013 sticker de iväg på bröllopsresa. Över Atlanten och till Karibien. De bytte sin L28 mot L31 Panta Rhei 2008 och sedan dess har uppgraderat båten för det stora äventyret. Följ dem på deras resa i Karibien.

Rayola
Tre killar och en båt. Deras blogg heter Äventyrslysten, och äventyrslust verkar de ha. Citat från deras blogg ”….segla från Kanarieöarna över Atlanten till Karibien, därefter till Mexiko för att sedan fortsätta resan på land. Nästa mål är att ta oss genom USA upp till Brittish Columbia….”

Roam
Följ med Dan och Maragret i deras HallbergRassy 29 på en resa på Europaskanaler till Medelhavet och senare deras äventyr i Medelhavet. De planerar att vara ute i 1 år och kastade loss den 2 maj 2010.
Siten är på engelska.

Runaway
Stefan och Birgitta/Bia har varit ute tillsammans sedan 2011 och tillbringat mycket tid i Brasilien. Nu (jan 2014) är de i Karibien. Stefan är en riktig sjöbjörn med drygt 100.000 sjömil avverkade i sin Vagabond 31, Runaway, som han byggt själv. Bia skriver härligt medryckande och brukar generöst dela med sig av sina recept i bloggen.

Röde Orm
Magnus och Isabelle lämnade Höllviken i juni 2009 och seglar söderut. Häng med på deras engelska site. Röde Orm har sålts och de seglar vidare i Nanna.

Sally Blue
Websidan om jorden runt seglingen som ledde till boken ”Alla sa vi skulle dö”.

Salsa
En Dufour 54 som man kan hyra in sig på antingen som Paying Crew vid transportseglingar eller chartra för en trevlig seglingssemester/företags konferens. Salsa’s hemmavatten är Medelhavet och då oftast Grekland.
Sidan är mycket informativ och trevlig.

SeaQwest
följ med Heléne och Bosse på deras resa i varmare trakter. Mycket trevligt site med både blogg och månadsbrev samt massor av foton. Seglarparet har nu (2013) blivit landbaserade och SeaQwest är till salu (jan 2014)

Sju Hav
Andreas och Karin köpte en katamaran i Panama City och seglade iväg till Australien där båten såldes.

Skardu
En engelsk sida om en segling från England till Filipinerna i en Westerly Oceanlord 41.

Sol
En segling till Karibien och tillbaka med göteborgarna Mariette och Niclas. De seglade en L32 och gav sig iväg 2002 och kom hem igen 2003.

SusieQ
en Vagabond 31 som seglas av Fredrik och Julia. De är i januari 2014 påväg från Cap Verde till Karibien.

Southwind III
Medvinden – Segling & Äventyr med en Amel Kirk 36 och dess Kapten Oscar. Resan startade i USA och just nu (feb 2010) befinner de sig i Guatemala och planerna verkar vara att gå ut i Stilla Havet genom Panamakanalen.

Stressless
Gun-Britt och Ingmar från Kalmar seglar en Fantasy 37 ute på de stora haven. Seglingen avslutades 2012.

Tabasco
Juli 2007 till augusti 2008 var Peter och Lena med sina 3 pojkar i åldern 5-9 år ute och seglade i sin Najad 490

Tacoma
Anders och Eva seglar sin HR39 över Atlanten till Karibien. Följ deras öden och äventyr. Tacoma lämnade Onsala utanför Goteborg i juni 2013 och har inte bestämt hur länge de ska vara ute och segla. Tillbringar sommaren och hösten 2014 på Grenada och Trinidad.

Unicorn
Lämnade Sverige 2002 och har tillbringar några år i Medelhavet, har nu seglat över Atlanten och befinner sig på Bequia (feb 2010).

Victory Too
En jorden runt segling som startade i Göteborg juni 2009.

Vindela
Läs om Jerk Oldenburgs ensamsegling till England som blev till Kanarieöarna som blev till Atlanten som blev till………

Vo Lu Mondu
Marc övervintrade 08/09 i Falsterbokanalen på sin väg norrut längs Sveriges östrakust. Målet att se valar utan för Norge. Marc skriver på franska och engelska. Otroliga fotografier.

Wildrose
Johan och Lina har kastat loss från Sverige och har som mål att ta sig till Karibien.

Willrose
Gjorde sin första långsegling 2001-2003 och den andra långsegling 2008-2009. På den sista resan är siten inte uppaterad sedan 31 januari 2009 då de seglar mot Virgin Island.

Windcharter
Seglarskola i Medlehavet, Michael och Carin bedriver seglarskola i Turkiet/Grekland. Ett mycket intressant koncept med kurser för rena nybörjare och för dig som kan mera om segling. Kurserna skräddar sys för deltagarna. Klicka in och kolla.

Yaghan
Följ Arne och Helen Mårtensson på deras 3 åriga segling runt jorden. Avslutades 2009

Yup
Lena Marks site om sina förberedelser inför avseglingen 2010 för en jordenrunt segling i en Vega 27.