Besättning

Vi som seglar med Lady Annila är Jonas och Annsofie. Jonas är den som besitter mest seglingserfarenhet men när det kommer till teoretisk nautisk kompetens så har Annsofie flest intyg och examina.

Jonas har seglat sedan han som 4-åring var med sin pappa på en provtur i den nya L32an och talade om för sin far att anledningen till att seglet stod så dåligt var att de glömt sätta i lattorna. Jonas blev en självklar gast på familjeseglingarna under de kommande 20 åren.

När jag, Ann-Sofie, kom in i bilden skulle jag naturligtvis testas på segling och skogsbruk. Tydligen klarade jag proven för vi har varit gifta sedan 1985 och har fått 2 söner.

Ann-Sofie har alltså seglat i lite drygt 20 år, tagit förarbevis, kustskepparintyg, utsjöskepparintyg, VHF-certifikat, amatörradio licens och LRC certifikat.
Annars så ansvarar hon mest för mat, webb och navigation.
Jonas tar hand om seglingen, navigation, maskiner och annat konstigt samt är en mycket inspirerande Dry Martini blandare. Det händer även att han ger sig in i köket och tillagar trevliga och ambitiösa måltider. Självklart har Jonas även nautiskkompetens på pappret: Förarbevis, skepparexamen, Kanalintyget och VHF-certifikat.

Besättning ibland
Naturligtvis är våra söner med och seglar så ofta som de kan, men då de börjar bli vuxna finns det andra sysselsättningar som lockar mer än att segla med föräldrarna.