BLT / Club Sandwich index

Sedan vi började resa tillsammans för drygt 30 år sedan så har vi alltid ätit minst en Club Sandwich eller BLT där vi varit. Vi har fått alldeles fantiska skapelser och alldeles förfärliga. Vissa har varit goda även om presentationen varit tråkigt. Å vad jag just nu ångrar att vi inte har dokumenterat alla dessa mackor under årens lopp. Men det är väl inte för sent att börja nu.

Vi börjar i februari i år, när vi var i Lissabon. Av en slump så hittade vi Lissabons populäraste restaurang område. En gammal stationsbyggnad som de fyllt med allehanda restauranger och sedan masor av bord i mitten där man kan samlas och äta det man inköpt man kan alltså handla från olika ställen och ändå äta ihop. En stor Food Court.

IMG_5069

Det var massvis med folk där och köer över allt. Så vi kände att vi ställer oss i en kö och ser vad det blir. Det var ett kycklingrestaurang som serverada sk Guia-kycklingar. Guia är en ort på Algarvekusten där de föder upp kycklingar. De är ganska så små. Fel de är väldigt små. Tror att en slaktad urtagen Guia Kyckling väger 7-800 gram. En vanlig Kronkyckling väger väl runt 1200 gr. De hade ClubSandwich på menyn så det fick det bli.

 

IMG_5074 IMG_5073

IMG_5067

Den var lika god som den såg ut, men så erbarmligt liten. Tror att den var i storlek av en 40 gr hamburgare och ingen pommes. Man ska inte behöva köpa en pizza slice också för att bli mätt.

Betyg 3 av 5

Annons

4 kommentarer

  1. Det kanske var någon småfågel typ gråsparv. När jag var i Lissabon för många år sedan var det en restaurang som serverade stekta småfåglar. Jag var inne o kollade men kunde inte förmå mig till att smaka.

  2. Rn amerikan stegade fram till kassan när vi skulle betala och var MYCKET irritrad över de små portionerna. Tjejen skyllde på att kycklingarna inte var större.

  3. Kanske vi har blivit ”för stora” i maten! När jag var i USA reagerade jag på de löjligt stora portionerna och det var ändå ”hälsosamma” Kalifornien! Olika på olika tegelbruk….

  4. Denna var precis tvärtom löjligt liten. Två tuggor och slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s