Långfredag  –  Good Friday

Långfredag, årets längsta och tristaste dag, iallafall när jag var barn. Inget fick man göra. I år  valde vi att inte titta på påskprosessionerna utan ordnade en påskfest för våra närmsta vänner o grannar. Vi blev 12 personer. Som målade ägg, tog oss till Blåkulla o tillbaka och åte en mycket trevlig middag som vi med gemensamma insatser ordnade.

Vi var ett väldigt internationellt gäng, Finlad, Sverige, Argentina och Brasilien. Alla bidrog med något typiskt från sitt land.

Argentinska Empenadas, svensk inlagd sill och matjes och finsk gubbaröra . Öl o snaps och naturligtvis snapsvisor.

Grillat nötkött på Brasilianskt vis, grillat lamm a la Argentina och potatisgratäng a la Sverige.

Efterrättsbordet blev enormt!

1 stort påskägg, en Budapesttårta, en Cheese cake, Chokladmousse och jordgubbar med vidpgrädde.

Det blev total matkoma och det planerade besöket upp i stan ställdes in.

Att solen sken och vi hade vindstilla gjorde inte saken sämre.



  

Yes, it is eastern, but this year we don’t salubrate it as we use to do. I haven’t even decorated the boat.

But we are having a nice time despite that. Today we had a wonderful lunch with 10 frirnds at the BBQ area. We had all got different tasks and it was really fun. Jonas was the grand master of the event and the only thing I had to so was to make a sallad and a potato gratin.

It all started with some frizzante and then we painted eggs. It is a Swedish (maybe) scandinavian tradition to paint the eastern eggs.  Lots of laughters and then it was time for the ladies to take the broom to Blakulla. Harriet and Gustav had arranged with brooms for us.

Herring and hardbread and Argentinian empenadas as starters. The BBQ was lit and we got some nice beef, in Brasilian style, some lamb Argentinian style. Oh was that good!

The dessert table was really nice, one cheese cake, one Budapest cake, a chocolate mousse and Strawberrys with whipped cream.

The rest of the afternoon and evening was spent just doing nothing. We were to stuffed gor fven thinking of going up town to see the processions.

5 kommentarer

  1. Så härligt med en ”god fredag”. Minns också barndomens långfredagar som sannerligen gjorde skäl för namnet. Inte direkt någon tradition att förvalta och föra vidare. Bättre då att låta nya kvastar sopa.
    Önskar dig en fin fortsättning på helgen.

  2. Jisses vad mycket god mat, det får bli långpromenader, framöver. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s