Mallorca, Andratx

Andratx hade vi hört så mycket positivt om så vi kände att vi var tvungna att gå dit.
Det finns två hamnar, en kommunal och en privat och ett område med bojar och ett mindre för ankring. Hela calan (som vik heter på spanska) var väldigt smal och det var massor av båtar. Ligga i hamn ville vi inte, någon boj fanns det inte ledig och bra ankarställe hittade vi inte heller, bara ett som var sådär på den östra sidan. Det fick duga och vi droppade ankare. Det var en gungig natt vi fick, så på morgonen beslöt vi att byta ankringsplats. En hel del båtar hade lämnat så det borde finnas plats längre in vid bojarna. Men inte då. Så vi gick ut där vi låg tidigare och la oss på den västra sidan av viken istället. Där låg redan en motorbåt i 45-meters storleken men det var gott om plats för oss och vi låg i vindlä. Där skulle båten ligga tryggt medan vi åkte upp till Andratx by som ligger en halvmil från hamnen.
Jag var nere och skulle hämta något och plötsligt ropar Jonas på mig. Snabbt upp för att kolla vad det var. Jo den stora motorbåten draggade och var bara ca 50 meter från att hamna på vårt fördäck. Inte så roligt. Vi börjar att dra in ankarkättingen för att ta upp ankaret och flytta på oss. Kaptenen på motorbåten var iväg i jollen med en besökare och de som var kvar hade inte behörighet att köra båten. Så det var lite stressigt. Kaptenen kom tillbaka strax innan vi fick upp ankaret och han satte nog nytt rekord på sträckan jolledäck till styrhytt. Han fick snabbt kontroll på båten som tur var.

Vi valde att lämna Andratx………

Annons

3 kommentarer

 1. Hej Ann-Sofie och Jonas!
  Tack för fina resebrev. Mycket uppskattat!
  Hemma i Höllviken är det högsommar just nu med mycket båtar som passerar kanalen. Bland annat en AMEL som ser väldigt lik er fina skuta. Om den är kvar ikväll tar jag en bild och skickar över till er. Just nu ligger den utanför G-bryggan.
  Sommarhälsningar från Rikard Anderberg

 2. Jaf har ju sett husbilar med inbyggt garage för en liten bil, men helikopter på taket tar nog priset i alla fall.
  Hur är det med badandet i Soller? Playan verkar avstängd, går avloppet rätt ut eller? Kanske inte så bra med kallsupar, bättre med en nubbe.
  Kul med webcam, var ni i bild kl 11.16 i går? Det var ett par som stod o tittade ut mot viken som liknade er.
  Kram

 3. @ Rikard Den båter känner vi väl, dock inte dess nya ägare! Båten är påväg upp till sin nya hemma hamn i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s