Mallorca, Santa Ponsa

Hur mycket man än bunkrar så är det ju alltid något som tar slut för fort. Vi behövde fylla på med lite färska prylar och vi gick till Santa Ponsa en ganska stor vik med både ankarplats och hamn. Och en väldans massa hus……

DSC_0053

Man har kommit på ett annorlunda sätt att använda paddel och surfbräda

DSC_0059

Man står på brädan och paddlar sig fram. Undrar vad det var för fel att windsurfa eller att paddla kanot?

Nå väl vi skulle handla, men vi hittade ingen stans att lägga jollen, så Jonas körde mig in till hamnen så skulle jag gå därifrån. Vi siktade på bryggan vid dieselpumparna och jag gick i land. Då kommer killen som har hand om pumparna och han ser lite irriterad ut. Jag förklarar på mycket stapplande spanska att det bara var jag som skulle iland och att jag letade efter en supermercado. Killen rådde oss till att köra jollen längst in i hamnen så skulle min promenad bli drygt 2 km kortare. Han gav mig dessutom en vägbeskrivning till affären. På spanska och jag förstod!!!

När jag kom tillbaka till båten, ja Jonas fick ju hämta mig när jag handlat klart, så hade vi fått en granne.

DSC_0057

 

 

 

DSC_0062

En Nordhamn. Titta på killen på akterdäck på den högra bilden. Båten var inte stor, den var större!!

Nej här var det inte så kul, så Santa Ponsa fick bara en natt.

Annons

En kommentar

  1. HEJ! Vad roligt det är att läsa om era upplevelser på Mallorca – och så olika de kan vara mot våra! Vi tyckte Santa Ponsa var jättebra att ankra i – visst var det en del andra båtar men de stora motorbåtarna låg ofta lite längre ut och gick alltid iväg på kvällen.

    Det finns en liten plats längre in i viken (höger sida) där man kan placera Jollen när man ska upp och handla. Då är det nära till en del mindre butiker och mindre än halva av sträckan till SuperMarcandon mot vad det är om man går hela vägen från hamnen….

    Glöm inte att besöka Cabrera – man måste söka tillstånd men det får man hjälp med i någon av hamnarna.

    Kram
    Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s