Almerimar

På vår väg från La Herradura letade vi efter en ny ankarplats. Jonas hittade 5 möjliga på sjökortet men tyvärr kunde vi inte ankra i någon av dem på grund av rådande vind och dyningar. Vi hade ostliga vindar och ostlig dyning och alla ankarplatserna vi hittade var öppna mot ost. Spanska Solkusten än väldigt “slät” kust, inga djupa vikar att söka skydd i så egentligen är det vara harbour-hoping som gäller. Precis som på den Svenska sydkusten.

Men vi såg snöklädda bergstoppar! Måste ha varit Sierra Nevada

DSC_0192

sedan är det ju växthus över allt.

DSC_0196

ALMERIMAR

I den här hamnen har vi blivit riktigt bortskämda!

Som vanligt när man kommer till en ny hamn så måste man börja med att lägga till vid en receptionsbrygga för att registrera sig och få en plats tilldelad. Vi hade inte kontaktat hamnkontoret att vi var på väg, men trots det stod det två marineros och väntade på oss på kajkanten för att ta emot våra tampar de visste dessutom vad de skulle göra med tamparna. Det är service som vi gillar!

DSC_0215
Hamnkontoret och receptionsbryggan

Sedan fick vi en plats på den mest centrala bryggan, och den ena marineron tog emot oss även där och gick inte förrän han såg att vi fått allting på plats och låg tryggt förtöjda. Även här var det sk. Medelhavsförtöjning och den var lika jobbig här som i Gibraltar. Fast vi har vidare utvecklat vår teknik. Trossen som man får upp från botten är hyfsat tjock och av den anledningen svår att lägga runt knapen. Så vi tar en lång tamp och lägger kring stora winschen och gör en skotstek om den tjocka trossen och winschar oss på plats. Vilket gör att jag slipper kämpa som en galning med en tung och otymplig tross. Funkar kanon. Om man bara får rätt på den där rackarns skotsteken. (Pinsamt erkännande från en fd scout )

Här finns massor av restauranger och barer på snubbelavstånd från båten och en stor supermercado på behagligt promenad avstånd (3 min) gör ju inte vistelsen mer oangenäm.

När vi puttrade in till vår plats hör vi ett tjoande från en båt, som vi först hade lite svårt att lokalisera. Men det var ett holländskt par, Cees och Anneke, som seglar en Trintella 49 som hälsade oss välkomna. Förra gången vi träffades var i Gibraltar. Vad förvånade och glada vi blev. Hade inte förväntat oss att träffa dem här, de skulle vara längre norrut vid det här laget. Någon timme senare kommer ett annat holländskt par in, René och Anneke på MiDushi. Gänget är samlat igen!

Vädret har tyvärr inte varit det bästa, och de planerade 3 nätterna blev 8. Men har man trevligt under tiden man väntar så är det ingen fara.
En av anledningarna till att vi gick till Almerimar var att Johan på Amber af Ljunghusen skulle stanna till här. Han har varit på Mallorca ett tag och är nu på väg tillbaka till Sverige. Kul att träffas igen och lycka till på hemseglingen Johan!

DSC_0002

Almerimar för övrigt är väl inte så mycket att hurra för. En hamn och en golfbana och en massa lägenheter. Man promenerar lätt runt Almerimar på en förmiddag. Ja, området är ganska stort. Hamnen rymmer väl ca 1000 båtar fördelat på 4 olika hamnbassänger som är kringbyggda av lägenheter.

DSC_0004
De tomma lägenheterna, en del av dem.

Runt den ena av hamnbassängerna är det fullt med färdigbyggda tomma lägenheter. Vi fick förklaringen av en av de bofasta. Ägaren till det hela fick rådet att ansöka om att bygga lägenhetshotell fast bygga det som säljbara lägenheter. Rådet följdes och nu står han där med en förfärlig massa osäljbara lägenheter. Han får nämligen inte sälja dem. Bygglovet gällde lägenhetshotell och det går inte att göra om i efterhand.
Undrar hur relationen mellan rådgivaren och ägaren är nuförtiden??

Om nu Jonas hade varit helt återställd, så hade han säkert gått en runda eller två på golfbanan, som vi spelade på för ca 15 år sedan. Den var trevlig då och är säkert lika trevlig idag.

Så skall ni segla längs spanska solkusten, glöm inte golfklubborna!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s