Höst? Vinter ??

Tänk vad det är underbart att vakna vid 8-tiden, dra ifrån gardinerna och snabbt få stänga igen för att man blir så bländad av solen! Nytt försök och båten har vridit sig lite och man kan se ut genom fönstret. Allt man ser är knallblå himmel och ett lika blått hav som är helt stilla. Några fiskebåtar drar nät i närheten och byggarbetarna jobbar frenetiskt på färjepiren för att få den klar till våren.

Jag vet att det är lite taskigt att berätta om det underbara höst vädret här på algarve kusten när ni har snålblåst och drivis och får bylta på er ordentligt innan ni sticker näsan utanför dörren.
Dagstemperaturen här ligger runt 20 grader och på kvällarna/nätterna runt strax under 15. Det gör att vi kan fortfarande gå i shorts och t-tröja som på kvällarna kompletteras med en något tjockare tröja.

Vi ligger alltså för ankare utanför Culatra igen. Förra gången var för ca 1 månad sedan och antalet ankrade båtar har minskat. Då var vi kanske 10, nu är vi hälften så många. De flesta av båtarna har ankrats upp här för vinterförvaring! och är alltså tomma. Modigt då det kan det gå ordentliga vågor här.

Så ni som spelar golf, Algarve är ett klart alternativ för vintergolf. Ja för er andra också naturligtvis, men det är inte så varmt i vattnet (16-18 C) så att ligga på stranden för att sola och bada känns inte så aktuellt. Men att gå på promenader längs stränderna, och längs vandringslederna längre in i landet kanske kan vara något.

Märks det att vi är förälskade i denna landsända? Näää, jag kunde väl tänka mig det.

Carpe Diem vänner, och om solen skiner ut och njuuuuuut.

Annons

3 kommentarer

  1. Naturligtvis känns det en tagg i hjärtat av avund, jag missade ju vår vanliga höstmånad i Nerja i år, men ändå tycker jag om att ni har det skönt och att ni trivs med ert liv som havsnomader.

  2. Låter väldigt schill och skönt 🙂 tror vi har nästan exakt samma väder här borta nu, så kan fortfarande spela golf i shorts och piké.
    Ha det jätte bra, kramar 🙂

  3. Ja, det låter verkligen som att ni njuter av livet, landet, seglingen och klimatet! Helt underbart!

    Här hemma i höstrusket får man roa sig med det man kan – det har varit stora fester flera helger i rad. Hembryggd god öl och härliga återseenden och människor. Nu har även Malmö Brygghus haft officiell invigning så nu finns det återigen ett riktigt bryggeri i Malmö. Vi tar gärna med er på en tur dit när ni kommer till Sverige nästa gång!

    Njut och ta hand om varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s