Tillbaka till Portugal

Att tiden i Gibraltar inte blev så lång berodde på att vi skulle få gäster från Sverige. Så på tisdags förmiddagen kramade vi om Johan och sa hej då. Han seglar Amber vidare in i Medelhavet och vi seglade tillbaka till Portugal. Det har varit jättekul och trevligt att segla tillsammans med Johan. Många trevliga kvällar och goda middagar har vi hunnit med.

Segling tillbaka blev trevligare än till Gibraltar. Trots att vädret inte tagit del av prognoserna. Dvs återigen hade vi blivit “lovade” akterlig vind och fick förlig vind istället. Men vinden blåste inte så fort denna gång så det gick bättre.

Vi gick tillbaka till Faro och någon dag senare dök våra gäster upp. Så himla kul att träffas igen. Fyra månader är en lång tid speciellt när man brukade träffas var och varannan dag där hemma.
På fyra dagar skulle vi visa det Algarve vi blivit så förälskade i. Vi började med en segling till Portimão och sedan gjorde vi en harbour hoping tillbaka till Faro. Det blev en väldigt lyckad lång-weekend.

Nu märks det att hösten/vintern har kommit. I två dagar har det blåst kuling och regnat och varit riktigt otrevligt. Men det är ju inget mot vad ni har där hemma just nu. Vi har iallafall ingen snö och temperaturen ligger på drygt 20 grader på dagarna.

Fast nu har solen kommit fram igen och vi flyttar på oss. Hela 7 sjömil! Till Culatra, strax utanför Olhão. Här stannar vi ett tag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s