Vintervila

Så enormt fort en vecka försvinner när man har det trevligt. Passade på att träffa många goda vänner när vi var hemma för att begrava Jonas mamma. Vill så här i efterhand säga TACK! till alla berörda. Det är underbart med kompisar som ställer upp och lånar ut sängar och bjuder på middagar. Till er vi inte hann med, vi kommer snart till Sverige igen.

Flyget tillbaka till Faro blev 1,5 timme försenat pga snö på startbanan och kö till av-isningen. Det gjorde inte så mycket. Jag sov gott på planet. Planet skulle lämna Kastrup 0625 vilket innebar uppstigning kl 0330. Dvs det var ingen idé att gå och lägga sig. Herre jisses vad jag var trött. Man börjar nog bli gammal som inte klarar av en natt utan sömn.
Väl tillbaka på båten, i Albufeira, var det bara att fylla på med lite mat och sedan kasta loss för att förflytta oss till Ayamonte där vi skall stanna över vintern. Och vintern har kommit även hit. Man märker det speciellt på att restaurangerna är stängda och man ser fler spanjorer än turister på gatorna. Men framför allt på vädret. Ni där hemma i Sverige har fått massor av snö. vi har nog fått motsvarande mängd med regn! Men hellre regn än snö. Regnet rinner bort av sig själv, behöver inte skottas undan……

Men båten behöver ses över, dvs en massa underhåll att göra. Jonas har skrivit en 4 sidor lång lista på saker att fixa. Man blir helt matt bara av att läsa den. t.ex byta olja, kontrollera remmar, kontrollera vantskruvar, spola av segel, laga genuaskyddet (en “påse” med blixtlås man hissar över förseglet för att skydda mot sol o regn), skura sittbrunnen, göra rent alla stuvfack, skruva loss spisen för att byta gasolslang och göra rent bakom (urk vad mycket gammalt matfett och annat som jag inte vill veta vad det är/var), tvätta, polisha och vaxa skrovet (är lite spännande att göra från jollen) mm mm.

Så inte är vi sysslolösa inte.

Annons

En kommentar

  1. Kul att ni kom hem helskinnande. Trevligt att träffa er igen och se lite bilder och få bakgrundsfakta. – Stiga upp tidigt, det skulle man gjort idag för att hinna till jobbet i Malmö. Men det gjorde man inte! Så 3 timmar i bilkö mellan Toppenrondellen och Vellinge norra…. På den tiden hade man kunnat flyga ner till södra Portugal. Var glada att ni slipper snön i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s