Stormy weather …

Några timmar efter att vi lagt ankare i viken på södra Sardinien igår kväll, började det blåsa lite ordentligt. Precis som prognoserna sagt. Vi lagade middag och sedan blev det kojen redan vid 21-tiden. 

Segelbåten som vi delade ankarvik med tittade lite oroligt på oss när vi kom in. I Italien är det vanligt att man lägger sig på fenderavstånd från varandra. Men det gillar inte vi så vi lade oss så långt ifrån honom som möjligt. Båtgrannen gick nöjt ner under däck igen.

Tyvärr så gick vågorna nästan rakt in i viken vilket gjorde att det gungade ganska ordentligt. Men vi sov så gott så. Litade på vårt ankare. När vi vaknade vid 7-8 tiden hade den andra båten lämnat hade kanske gungat för mycket för honom. Prognosen sa fortsatt hårda vindar och ökande från ost, så vi beslöt oss för att hitta åtminstonde våglä. Det fick vi i viken bredvid. Behövde bara förflytta oss ca 5 min. Och som det har blåst idag. Mellan 15 och 18 m/s hela dagen och det skall fortsätta i princip hela natten.

Middag idag blev en favorit i repris, stekt lax med ris och vitvinssås.

IN ENGLISH

A few hours after we droped anchor in the bay in southern Sardinia last night, the wind increased a bit. Just as the forecast said. We cooked dinner and then went to bed already at 21 o’clock.

The sailboat that we shared bay with looked a little anxiously at us when we came in. In Italy it is usual to anchor just a fender away from each other. But that is not whst we like so we anchorde as far from him as possible. Our neighbourgh  was confined and went below deck again.

Unfortunately, the waves went almost straight into the bay which made the bost rock pretty much. But we slept so well. Trusting our anchor. When we woke up at 7-8 in the morning the other boat had left it might have been rocking too much for him. The forecast said continued strong winds and rising from the east, so we decided to find at least lee from the waves. We got that in the bay next door. Just needed to move us about 5 minutes away. And God it has bern windy today. Between 25-35 knots throughout the day and it will continue in almost all night.

Dinner today was a favorite; fried salmon with rice and white wine sauce.

Annons

3 kommentarer

  1. Bra att du ringde vi hade sett lågtrycket komma västerifrån o var lite oroliga.
    Ni får nog stanna några dagar så det får blåsa av sig. Smaskig middag i alla fall.
    Ha det fortsatt gött. Kram från oss båda till er båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s