Vi seglar!!  – we are sailing!!

Efter en otroligt intensiv förmiddag kastade vi loss kl 1400!

Jösses vilken fart det blev på att fixa det sista. Säga Hej Då till Marina kontoret, handla det sista och säga adjö till alla gulliga killar i mataffären. Ja, ca 90 % av debsom jobbar i affären är killar. I dröikatessen, köttdisken, frukt o grönt osv, bara i kassan som tjejerna har överhand.

Stort kramkalas på bryggan också var vi iväg. Trist att lämna alla nya goda vänner. Men vi ses säkert snart igen. 

För en gång skull så fick vi en lugn och fin start på årets segling. Kav lugnt. Motorn fick jobba hela vägen. Men det gjorde ansolut ingenting. Det var så härligt att komma ut på vattnet igen. Vi motorerade ca 25 nm väster ut och ligger nu helt ensamma, för ankare utanför Majate Beach och Turkiska Trappan.

Äntligen fick Jonas fyra på grillen igen och det blev hamburgare. Hemgjorda hamburgare är svårslagna.

Så nu ska vi försöka sova i en båt som, för första gången på 7 månader, rör sig / rullar. 

   
   

IN ENGLISH

After an incredibly intense morning we cast off at 1400!

Gosh!  what a speed we got to fix the last stuff. Say goodbye to the Marina office, shop  the last itemd and say goodbye to all the cute guys at the grocery store. Yes, about 90% of the petsonal in the shop are guys. In the Deli, tje butchers corner, fruit o veghies etc, only in at the checkout the girls have the upper hand.

A lot of hugs and good byes on the bridge, and then we were off. Sad that leave all new good friends. But we certainly will meet again soon.

For once we got a nice and calm start of the year’s sailing. All still, no wind at all. The engine had to work all the way. But we didm’t mind at all. It was so great to get out on the water again. We motored about 25 nm to the west and is now, completely alone, at an anchorage outside Majate Beach and The Turkish Steps.

Finally Jonas was allowed to start the grill again and it was some  hamburgers that landed on tje BBQ. Homemade burgers are hard to beat.

So now we’re now going to try to sleep in a boat which, for the first time in 7 months, is moving / rolling.

Annons

6 kommentarer

  1. Härligt vi vet precis hur det känns, vi kastade loss för ca två veckor sedan ifrån Finike, Turkiet. Blev också motorgång för oss men sedan fick vi vår beskärda del av både vågor och vind både med och mot, så nu har vi riggat upp Jack stay, vilket vi saknade i den kraftiga sjögången. Hälsar Paul o Kerstin på sykerpa.com

  2. Har precis avnjutit Mammas fläskpannkaka, men det där med hamburgare lät gott, måste prova nya gasolgrillen till husbilen. Men det blir en annan dag nu är det 5-6° ute o regn o blåst, så det lockar inte.

  3. Mmmm fläskpannkaka! det är gott det. Här har vi just nu ca 27 grader, lite blåsigt men det är bara skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s