Träningsångest–Fitness dilemma

Fick en post i mitt flöde på FaceBook, en kompis som gått med i Friskis o Svettis Tränings- och hälsogrupp. Hon vill ha pepptalk under de 30 dagarna programmet pågår. Självklart ställer man upp och peppar. Samtidigt inser jag att det där skulle jag med behöva. Ett inrutat träningsschema  där jag inte kan hoppa över en dag därför att jag har nog liiite ont i lilltån. Något som får mig att verkligen ta tag i detta med att träna och minska i vikt. Kostmässigt ligger jag hyfsat bra till, försöker hålla LCHF så mycket det bara går. Men kroppen behöver röra sig.

Efter gårdagens 9 timmar krypandes på golvet varvat med några minuter vid ett tillskärningsbord protesterar i princip alla muskler. Kan bara beropå att de inte är vana att röra sig.

Men är man lat av naturen är det så himla svårt att ändra sig. Varje vår är det att; “så snart det blir badvarmt i vattnet så börjar jag simma igen”. Det gör jag visserligen, men jag skulle behöva simma lite mer. Varje höst när vi kommer till vintermarinan; “Nu ska jag minsann promenera varje morgon före frukost”. Ha! få mig ur sängen före frukost för att i mörker och kyla ge mig ut och promenera? Funkar dåligt.

Men vad jag inte är dålig på, det är att hitta på undanflykter …

 

Traning

 

IN ENGLISH

Got a post in my feed on FaceBook, a friend who joined a Training and Health Group. She wants pep talk during the 30 days of the program. Of cours she will get all the sheers she wants.
At the same time I realize that I need to start training as well. A structured practice schedule where I can not skip a day because I have just a tiny little bit of pain in the little toe. Something that makes me really make me take this work out and lose weight seriously. Diet wise, I doing pretty well, trying to keep LCHF as much as possible. But the body needs to be exercised.

After yesterday’s 9 hours crawling on the floor interspersed with a few minutes at a cutting table virtually every muscle in my body is protesting. Can only depend on that they are not accustomed to be used.

But if you’re, as me,  lazy by nature, it is so awfully difficult to change. Every spring it is like; "As soon as it becomes swim temperature in the water I will begin to swim again." I do indeed, but I ought to swim a bit more. Every autumn, when we come to winter marina; "Now I will certainly walk every morning before breakfast." Ha! getting me out of bed before breakfast into the darkness and cold to go out and walk? Don’t think so.

But what I am not bad at, it is to find excuses …

Annons

8 kommentarer

  1. Det är bara att ta sig i kragen, jag går med bungypumps, varje morgon minst 30 min. Plus gym två dagar i veckan varav ett är grupp gymnastik.

  2. Gör det inte så stort utan bara börja, det är starta som är det första. Jag går 5-6 morgnar i veckan före frukost, men det blir si och så under vintermånaderna pga vädret. Lite segt nu att få in rutinen igen så jag går kortkort runda. Så på med gympaskorna och ut och gå en stund!
    Och det där med att gå ner i vikt med träning är ju lite lurigt. Oftast går man upp lite pga att man får muskler. Tror inte att man ska stirra sig blind på vågen, bättre att känna efter och att inte vara för kritisk mot sin spegelbild.

  3. Våg finns inte ombord. Funkar inte då båten rör sig hela tiden, så den åkte ut. Nu är det bilden i spegeln och kläderna som avgör. vilket är lite jobbigt då – 1 kg varken syns eller märks. Men idag har det hittills blivit ca 3 km.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s