Språkpoblem – language issues

Ring, riiing, RIIING !!!

-Jonas ! Din telefon ringer!

-Näää, det är din! Får jag till svar och samtidigt skickar han över min telefon med det italienska abonemanget. Det är kanske tredje gången den ringer på 5 månader, så det är inte så konstigt att ringsignalen känns obekant.

Jag svarar och får ett energiskt ”Pronto!!” Och en lång harang på italienska där jag lyckas urskilja Vodafone. När damen i andra ändan drar efter andan lyckas jag fråga, på engelska, om hon pratar engelska. Får ett generat ”No” tillsvar. Jag säger ” OK, bye bye.” och lägger på. Är liksom inte lönt att ens försöka sig på ett samtal där mina ca 100 ord definitivt inte kommer till sin rätt.

Men ändå undrar jag vad hon ville …

  

IN ENGLISH

Ring riiing, RIIING !!!

-Jonas! Your phone rings!

-Nooo, It’s yours! He replies and handle over my phone with the Italian number. I think it is the third time it rings in five months, so it is no surpris that the ringtone feels unfamiliar.

I answer and get an energetic ”Pronto !!” In my ear. And a long tirade in Italian where I manage to sort out ”Vodafone”. When the lady on the other end gasping I succeed, to ask, in English, if she speaks English. Receive an embarrassed ”No”. I say ”OK, bye bye.” and hang up. It is not worth the effort to even attempt a conversation in which my about 100 words definitely will be to much use.

But still, I wonder what she wanted …

Annons

3 kommentarer

  1. Tänk om hon sa att du vunnit 1 milj € och var fly förbannad för att du inte kommit och hämtat ut din vinst 😉 Tänk om…
    /Linnea i Bayern

  2. Usch säg inte så…… 😊. Jag vet att det är dåligt av mig att inte prata flytande italienska efter 6 månader här. Men i situationer där jag vet vad samtalet kommer att handla om, restaurang, supermarket så klarar jag mig riktigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s