Gladblommor – happy flowers

Finns det något härligare än tulpaner så här på vårvintern. Blev så glad när jag hittade tulpaner i affären. Faktiskt första gången sedan vi seglade iväg som jag sett dem i affären.

Den röda rosen fick jag i fredags, på pizzerian. Varje kväll månd-söndag är det en kille som knatar runt på alla barer och restauranger och säljer rosor. Infredags blev han glad för han fick sålt  en hel massa vid vårt bord. För 1 Euro styck kan man väl tänka sig att betala för en blomma och hjälpa en arbetslös med sin försörjning.

  
IN ENGLISH

Is there anything more joyful this time of year than a bunch of Tulips? A sign that the winter soon is over. I became so happy when I saw them in shop the other day. In fact, the first time I have seen them since we ledt Sweden in 2010. Or maybe I haven’t looked for them.

The rose I got friday night. Here in Licata there is a poor un-employed man that walks every bar and restaurant every night selling roses cor one Euro each. Friday he could sell a lot of them at our table so hopefully I didn’t need to work so late to sell his roses. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s