Kultur man inte önskar–Unwanted mildew

När vi förberedde oss för att segla till Karibien så hörde man från väldigt många att man skulle få problem med fukt och mögel pga den höga luftfuktigheten och det myckna regnandet. Efter att ha varit där i två säsonger kan vi bara konstatera att vi hade inga som helst problem med mögelkulturer eller fukt.

Så seglar vi då tillbaka till Europa och tillbringar nu vintern på en av de varmare platserna i Europa (förutom Kanarieöarna). Temperaturen sjunker till strax under 20 grader på dagarna och på nätterna till runt 10 gr. Vad händer, jo mögel frodas lite här och där.

Så idag har anti-mögelkultur jakten påbörjats.

 

When we were preparing to sail to the Caribbean we were told by so many that we would get problems with moisture and mold because of the high humidity and heavy rain. After being there for two seasons, we can only say that we had no problems with mold cultures nor the moisture.

then we sail back to Europe, and now spends the winter on one of the warmer places in Europe (except the Canary Islands). The temperature drops to just under 20 C ‘868 F) in daytime and nights around 10 C (50 F). What happens, I find mold every here and there.

So today has anti-mold culture hunt commenced.

Annons

6 kommentarer

  1. Usch, mögel är inte kul, om det inte är rätt sorts ostmögel!
    Här ska det bara jagas dammråttor idag, det är lättare 🙂

  2. Det kan jag hålla med om. Dammråttornas utrotning är nästa punkt på listan 😇

  3. Det är som förgjort – enl ao = förhäxat. jag avser såväl mögel som dammråttor. Den av oss som finner ett effektivt anti-medel är Nobel-värdig eller hur!

  4. Mögel trivs i fuktiga miljöer oftast där det är dålig ventilation. I Karibien seglade ni runt en hel del och då ventilerades det nog ganska bra. På Sicilien har ni mestadels legat stil med dålig ventilation som följd. Segla mera.

  5. Stämmer delvis. Luftfuktigheten är just nu ungefär lika hög som i Karibien men utan värmen som torkar upp. Vi har ungefär lika mycket ventilation nu som då men ingen vind som fläktar.
    Fukten kommer som ett brev på posten när utetempen sjunker under 20 gr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s