Tillväxt–Growth

DSC_0001_01

Riktigt så här mycket hade det inte växt i vår vattenlinje sedan i september, men tillräckligt mycket för att Jonas ansågs sig tvingad att ta på våtdräkten och dykutrustningen för att gå ner i det 16 gradiga vattnet här i marinan. Om det bara var för att doppa sig, så hade väl 16 grader varit OK, men nu behövde han vara nere i vattnet i åtminstonde 20 minuter. Han var ganska så frusen när han kom upp på båten igen. (Ibland är jag glad att jag inte kan dyka)

Det är både positivt och negativt med att vi har lugnt vatten inne i marinan. Fördelen är att båten knappt rör sig. Inte ens när det blåser får vi några vågor där vi ligger. Nackdelen är då att vattnet blir vädligt stillastående. Med många båtar på samma ställe så blir ju vattnet ganska så näringsrikt. Så att man måste ner och tvätta bottnen emellanåt är inte så konstigt.

 

IN ENGLISH

It hadn’t really grown this much at our water line since September, but enough for Jonas to considered himself obliged to take the wetsuit and scuba gear to go down in the 16 degree water here in the marina. If only it were for a short swim, then would 16 degrees have been OK, but now he needed to be down in the water for at least 20 minutes. He was quite frozen as he came up on the boat again. (Sometimes I’m glad I can not dive)

There are both positive and negative that we have calm water within the marina. The advantage is that the boat is hardly moving. Not even when the wind blows we get any waves we are located. The disadvantage is that the water becomes very stagnant. With many boats in one place the water becomes quite nutritious. So that one has to be down and wash the underwater hull every now and then is not very surprising.

Annons

7 kommentarer

  1. Är bilden från eran båt? Känner inte igen skrovsidan. Hur som haver ser inte så roligt ut och ännu värre att dyka ner och åtgärda det, hua. Heder åt Jonas.

  2. Nej bilden är från en pontonbrygga i La Rochell. Glömde ta ”före” kort 😊

  3. Fy vad jobbigt att behöva vara länge i sånt kallt vatten. Tur att vi slipper gå ner i vattnet i vår marina… det är väl max 4 grader tror jag 😉

  4. Fy vad jobbigt att behöva vara länge i sånt kallt vatten. Tur att vi slipper gå ner i vattnet i vår marina… det är väl max 4 grader tror jag 😉

  5. Vet inte om min kommentar kom fram?

    Fy vad jobbigt att behöva vara länge i sånt kallt vatten. Tur att vi slipper gå ner i vattnet i vår marina… det är väl max 4 grader tror jag 😉

  6. Har ”rakat” tankbåtars magar på 60-talet – fattar vad det handlar om!

  7. Ni behöver ju inte tänka på att båten ska kunna förflyttas. 😊 men ni måste väl ändå bottenmåla lite då o då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s