Angenämt besvär – Pleasant troubles

For english, see below

När dagstempen ligger runt 25 grader kan man inte klaga, och det gör jag inte heller, är bara lite besviken att vattentempen fortfarande bara är runt 22 gr. Lite för kallt för  mig. Ja, ja, ja jag vet. jag är bortskämd med varmt havsvatten.

Nätterna är fortfarande ganska svala vilket är skönt. När vi går och lägger oss så är det fortfarande så varmt att det räcker med bara ett påslakan som täcke, men framemot morgonen blir det kallt, 15-17 gr och då är et väldigt skönt att kunna dra ett riktigt täcke över sig. Nej inget duntäcke, så kallt är det inte, men något mer än en filt. Jonas skrattar gott åt mig när jag noggrant viker täcket och lägger det bredvid mig i sängen. Det är så skönt att slippa vakna ordentligt utan att det räcker att bara ta tag i täcket och dra det över sig.

Men i morse var det min tur att småle åt min käre make. Även han hade dragit ett täcke över sig.

Annars går dagarna sin sakta lunk här. Till frukost har vi sällskap av två äldre herrar som är ute och fiskar från sina små båtar och fiskmåsarna cirklar ovanför dem och oss och väntar på något att äta. Det är ganska gott om fisk här runt båten. Från småfiskar i stora stim till fiskar i 3-4 dm storleken. Emellanåt så jagas de stackars småfiskarna av större fiskar underifrån och av måsar från ytan. Då gäller det att ha tur för att slippa bli en del av näringskedjan.

 

weather

 

IN ENGLISH

Well, when the temperature is 25 C and above, you can’t really complain and I am not, I am only sad that the temp in the water is still a little bit too cold for me having a swim. 22 C is like 3-5 degrees too cold. I know, I know I am spoiled.

During nights we have right now a very comfortable temperature. When we go to bed it is enough with just a sheet to cover you with, but in the early mornings it is 15-17 C and that is cold! So I have started to have a prober duvet beside me in bed, folded nicely so it is very easy to just pull it over me. Jonas is laughing at me and says I am a chicken. Ok, I can live with that as long as I get my sleep at night.

But this morning I couldn’t help smiling at my dear husband. Even he thought it was cold and had reach out for the duvet.

The days goes by and we are enjoying the slow tempo. Every morning we have company by two elderly fishermen that is fishing from each a boat and the seagulls are circling above them and us waiting for something to eat. There are pretty many fish here, in various sizes. From small fishes in big schools and up to around 1 foot/3-4 dm big fishes. The poor small ones is sometimes hunted from below by the bigger fishes and from above by the seagulls. Then you have to be lucky not to be a meal.

 

weather eng

Annons

2 kommentarer

  1. Hej! Har följt er resa – whow! Men klaga på vattentemperaturen – hallå! Jag badar i 14 gradigt vatten – njuter🌞 vet att ni njuter men man kan njuta av 14 gradig vattentemp.också KRAMAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s