Försäsong -Pre-season

Idag har vi haft en underbar försommar söndag. Stränderna fylls med badgäster, barnens skratt och rop når ända ut till oss. På andra sidan båten är det några ungdomar som seglar optimist och någon annan typ av segeljolle, en 49er är ute på träningsrunda. Några äldre män är ute i sina fiskejollar. Ett par motorbåtar kommer ut från hamnen och lägger ankare för några timmar medans besättningen njuter av sol o bad. Ett par ny-sjösatta segelbåtar gör oss också sällskap på ankarplatsen.Full rulle och en massa liv o rörelse.

Igår hade vi en underbar middag. Förrätt räkmacka m ägg o aioli, grillade fläskkotletter med varm ostsås och en sallad. Till efterrätt färska jordgubbar.

Maten accompanierades av mysig musik från en av strandbarerna.

Ja, vi njuter av livet o tillvaron efter den tuffa seglingen hit.

    
Today a wonderful pre-summer sunday. The beaches are not full but a lot of sun bathing people. Kids laughing and screaming. Other kids are out in their Optimist dinghies and other small sailing dinghies. Two guys sailing their 49er back and forward, probably their daily training. Eldery men out fishing in their small boats. Motor vessels dropping their anchors for a few hours of sun bathing on the boat. A couple of newly launched sailing yachts are doing us company in the anchorage. Well it is a lot of things going on all the time and still very calm.

Yesterday dinner was Shrimp sandwich with aioli and egg, BBQ pork chops with a warm cheese sauce and a sallad and as dessert; fresh strawberries. The nice music from one of the beach bars just made the dinner nicer.

Yes, we enjoy life especially after the tough sailing here.

Annons

2 kommentarer

  1. Det låter underbart, är ostsåsen god? Jag lyckas inte med det……………Kramar från ett grått Abbekås

  2. Världens enklaste sås. Koka upp ca 2 dl till 2 pers, låt koka en stund så den börjar tjockna, tillsätt någon grönmögel ost, ca 150 gr mängd beroende på hur stark man vill ha såsen, när osten smält är såsen klar, smaka av med salt (ev) och peppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s