Atlanten dag 7 Onsdag–Atlantic day 7 Wednesday

In English see below

Jag har nog glömt att berätta att vi hade besök härom kvällen, omkring kl 19-20. Det var kolsvart ute och jag hade gått och lagt mig för att vila lite innan min första vakt. Plötsligt hör jag en massa konstiga ljud och Jonas som ropar på mig. Jag rusar upp och hittar Jonas på däck med världens största leende. “Vi har delfin besök” Jag bara tittade på honom och undrade vad som hade hänt under de 15 min jag varit nere i akterkojen. Han var helt normal när jag lämnade honom. Man kan inte se något när det är såhär kolsvart.  Men så pekade han igen och jag tittade. Jo minsann ett gäng på kanske tio delfiner simmade runt båten och tack vare marelden i vattnet kunde vi se dem. Det var riktigt magiskt.

Idag har Jonas varit motormekaniker och lagat högtrycksröret för diesel på vår dieselgenerator. Röret hade börjat läcka vid en mutter, antagligen beroende på att när han lagade förra läckan på själva röret så rubbade han säkert röret ur sitt läge och nu efter några dagars användning har det börjat läcka. Jonas försökte med diverse olika material utan framgång . Tills jag frågade om vi inte hade köpte en bränsle resistant tape för ett tag sedan. Så med rätt material att täta med gick det snabbt. Jo ett nytt rör står högt upp på inköpslistan. Vi försökte få tag på ett i St Martin när vi upptäckte den första läckan, men en leverans tid på minst 10 dagar och uppskjuten avresa. Nej jag lagar sa Jonas. Då var det en slangklämma som monterats felaktigt så den hade legat gnagt på röret.

Vad har jag gjort då, äntligen fått tummarna loss och sy ett nötningsskydd på vår St Nikolaus ikon. Den har en metallram som gnager på lacken på skottet när den gungar med i båtens rörelser. Så nu äntligen har jag sytt dit ett bakstycke. Sedan har jag lagat lunch i ca 1 timme. Det är sanslöst vad allt tar långtid när man skall parera vågor hela tiden.
Vi har fått ganska så hög sjö nu. Dyning som kommer från något nordligt oväder som ställer till bekymmer då vinden fortfarande är ganska svag.

Men vi mår bra och tillbringar mycket tid med att läsa och titta på film.

Position: N 27 54 82 och W 051 01 01

Dygnsdistans: 135 sjömil

 

IN ENGLISH

I think I have forgotten to tell you about the visit we hade the other night around 8 pm. It was pitch dark, I have went to bed for some rest before my first watch when I heard some strange noices and JOnas shouting. I ran up and found Jonas on deck with the biggest smile ever, pointing out into the sea saying: “There is Dolphins!!!!” I just looked at him and wondered what had happend with him so fast. He was completely normal when I left him 15 min ago. He can’t see Dolphins in the water now, it is to dark. Then he pointed again and yes there were dolphins. We were able to see them thanks to the sea fire. It was really magic.

Today Jonas has mended a dieasel leakage on the diesel generator. It is the high pressure fuel pipe that has started to leek in its connections. It started already in St Martin with a hose clamp that was mounted in a wrong way causing a chafe on pipe. We then tried to get a new high pressure pipe but the delivery time was at least 10 days. Meaning we would have to postpone our departure and we didn’t want to that. So Jonas tried to mend it and succeded. Yesterday that pipe started to leak in an other place, maybe because Jonas has been fiddling around and maybe moved the pipe. It was a bit of a struggle since the leakage this time was at a nut connection. But when we found the fuel resistant tape that we bought some year ago, and JOnas managed to apply it. The leakage was sealed. And yes a new pipe is high up on the shopping list.

I have been sewing a chaving protection on the back side of our St Nicolaus icon. Something that I should have done a long time ago. The icon is hanging and dangling in the movements of the boat and have started to make marks on the bulkhead so it was on time. And then I spent 1 hour preparing our lunch. Yes things takes a longer time when you have to compensate for the waves all the time.

Last night was a bumby night. We didn’t manage to get the right speed to avoid falling down from a wave every now and then. The waves were very irregluar and much to high compared with the wind. Probably some leftovers fro heavy weather in the north.

 

But we are still hanging around, having a good time with a lot of reading and film watching.

Position: N 27 54 82, and W 051 01 01

Distance last 24 hours: 135 nautical miles.

Annons

En kommentar

  1. Försöker följa med på min världsatlas, det verkar som om ni seglar västerut längs kräftans vändkrets. Spännande med delfiner, fantastiska djur, dom är nog lika nyfikna som ni. Ha det gött Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s