Atlanten dag 8 Torsdag–Atlantic day 8 Thursday

En mycket grå dag idag. Regnskurarna avlöser varandra och emellanåt lyckas solen hitta en liten liten glipa. De flesta regnskurarna har passerat bredvid oss under dagen, men nu i eftermiddag har fått några direkt träffar, senaste med vindbyar upp till 40 knop och stadig vind på 30-35 knop. Regnskuren varade i ca 10 minuter. Då är det skönt att ha en båt som är så enkel att reva segel på. Färgerna här ute på havet idag är helt fantastiska. Jo, grått kan vara vackert. Det ser ut som en blyerts skiss med alla nyanser från svart till vitt.

Vattentemperaturen är nere i 23 grader nu, vilket gör att det börjar bli lite svalare i luften också. På nattvakterna nu räcker det inte med ett linne och bikinibyxor längre. Filten/överkastet jag virkade när vi seglade till Karibien är guld värd under nätterna i sittbrunnen. Lätt och varm och så lång att den utan problem täcker både axlar och fötter.

Vinden har äntligen vridit så att vi kan segla på en slör med kurs rakt mot Azorerna. Att äntligen slipa en båt som lutar, men ändå rullar lite, nej vaggar är nog bättre uttryck, det är härligt. Man kan göra så mycket mer. Som att tvätta golvet t.ex. Det var verkligen behövligt. Två omgångar med grönsåpevatten och nu är det rent och det luktar så gott från grönsåpan.

Jonas har kontrollerat lagningen han gjorde av dieselgeneratorn igår och lagningen verkar ha lyckats. Inget läckage idag.

Jag har läst ut en bok av en för mig ny författare, Denis Rudberg. Hon skriver deckare med Stockholm som basområde och hennes huvudperson heter Torsten Ehn. Kan verkligen rekommendera henne. NÄr vi ändå är inne på böcker. Genren “Feel Good”-böcker är en genre som tilltalar mig. Lättsamma och oftast med någon liten knorr. Catharina Ingemansson har skrivit två Kaffe med Rån och Ljuga är silver Råna är Guld. Man har ett stort leende på läpparna när man läser dem.

 

Position: N 28 29 10  W 048 31 63

Dygnsdistans: 145 sjömil. Vi satte hastighetsrekord för denna seglingen idag 11 knop.

 

IN ENGLISH

Today is a very grey day, rain showers every now and then and a tiny bit of sunshine in between. Most of the showers has pasted beside us, but during the last hour or so, we have had got a lot of direct hits. The last with wind gusts up to 40 knots and steady 30-35 knots, The shower lasted for about 10 minutes. In situations like this, it is so nice with a boat that is so easy to reef down from cockpit.

The colours on the sky and the water are amazing, like someone has made a pencil scetch in only grey nuances.

Water temperature has droped to 23 degrees C and it is a bit chillyin  the wind. During the two last nights I have to put some warmer clothes than bikini trousers and a tank on. One of the blankets I croched during our sail to the Caribbean has come handy, warm and enough long to cover both shoulders and legs when sitting in the cockpit.

The wind have changed so we are now on a reach to down wind and that is so nice, the boat is slightly rocking but no healing meaning life onboard is so much easier. For instance I decided to wash the floor in the saloon, and made some dusting in the same time. After the first wash the water was so dirty I decided to take a second round. So now the floor feels very nice to walk on again.

Jonas have checked the mending he did on the diesel gen yesterday, and it is still OK no more leakage!

If you can find any books from the swedish writer Denis Rudbeck or Catarina Ingemansson in english, try them. They are my favourit writers right now.

 

Position: N 28 29 10  W 048 31 63

Distans last 24 hours: 145

Annons

4 kommentarer

  1. Snart halvvägs nu börjar det bli sydeuropiska temperaturer, bäst o vänja sig.
    Vi får nu enrad lågtryck nerifrån Atlanten o det är bättre att vi får dem än att
    ni råkar ut för dem. Vindar på 30 – 40 knop låter, för mig, mycket. Hoppas ni slipper stormar. Kram till er båda från oss båda.

  2. Har inte ens hört talas om…… Men skall genast leta reda på hennes böcker på nätet. Tack för tipser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s