Atlanten Dag 5 Måndag–Atlantic Day 5 Monday

For English, see below

 

YESSSS, där satt den! Äntligen fick vi upp en fisk. I gårkväll strax efter solnedgången fick vi upp en Wahoo på 14 kg! Nu är frysen fylld igen. Men jösses vad kladdigt och blodigt det blev. Vi tog in fisken i sittbrunnen efter att den först hade fått en sup eller två med ruhm i gälarna. När Jonas startade styckningsarbetet flödade blodet. Nu är det fiskeförbud tills denna är uppäten.

Dagen idag har varit lugnare än igår och vinden har vridit så vi seglar nu på en slör. Det tackade vi för och hissade stora gennackern. Nu susar vi fram i 5 knops fart trots att det bara blåser kring 8 knop. Vi hissade den 0830 i morse och kommer att ta ner den så sent som möjligt. Vi kommer inte att ha den uppe under natten då det krävs 2 man för att hantera den.

 

Position:

N 250526

W 054 58 79

Dygnsdistans: 150 nautiska mil

 

 

IN ENGLISH

YESSSSS! Yesterday evening, just about sunset, we finally got our fish. A Wahoo of 14 kg (about 28 lb). My Godness, what a mess and what amount of blood. We brought it into the cockpit efter it has got a dash or two of ruhm in its geels (the thing a fish breaths with). And then Jonas pulled out the knife and started to cut it up. The freezer is filled and Jonas is not allowed to fish again until this one if finished.

Today has been an even calmer day than yesterday and the wind has turned so we have a reach now, meaning we could hoist the gennacker. So even if we just have 8 knots of wind we are doing around 5 knots speed. It has been up since 0830 am. And will stay up as long as possible but not during the night. This because we have to be two persons on deck taking it down.

 

Position:

N 250526

W 054 58 79

Distance over 24 h: 150 nautical miles

Annons

2 kommentarer

  1. Fina distanser! Det går att torka tunna skivor av fisken tror jag. H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s