Ännu en dag

Sitter i sittbrunnen, maken diskar efter middagen, dieselgenerator puttrar och vindgeneratorn är irriterad över att inte få jobba. Mörkret har sänkt sig över bukten och skogen av höga, över 30 m, master lyser framför oss. Lyser? Japp, de STORA segelbåtarna ligger inne i marinan och har all sin mastbelysning tänd, inklusive de röda topp lanternorna.
Vi har ingen musik från stranden idag, det är ju vardag. Saknar den, trots att de spelade ganska högt. Vi ligger säkert 350 m från stranden och volymen var helt OK för oss. På baren måste det ha varit olidligt högt.

Jonas är mycket bättre i sin rygg. Han rör sig nästan obehindrat så idag lagade han brännaren till grillen och vi fick grillade revben med zucchinibakelser till middag. Inte alls dumt. Vi försöker hålla oss till LCHF dieten, men det är inte så lätt här. Tillåtna grönsaker är importerade hit och kostar därefter, om vi nu hittar dem överhuvudtaget.

I förmiddags kom det in en 66 m lång slopriggad segelbåt. Vi har inte sett någon så stor tidigare. Den var mycket imponerande. S/Y Ahimsa heter den, googla så hittar ni bilder, min internetkoppling tillåter fortfarande inte att jag lägger upp bilder. Otroligt tråkigt. I juni/juli 2011 var vi på Sardinien och i Cala Volpe ett annat ställe där de stora häftiga mega och giga yachterna samlas. Det var ingenting mot de båtar som vi ser här. I morgan ska jag försöka komma in till marinan och ta lite foton och försöka lägga upp dem så att även ni får se dessa vackra båtar.

Nu kom maken upp med var sin cognacskupa med en skvätt ruhm i. Så nu ska jag sluta skriva och njuta av denna ädla dryck.

Annons

5 kommentarer

  1. Skönt att Jonas blir bättre, det känns tryggare när ni båda är fit for fight.
    Det var en jädrans stor båt. Om jag fattade rätt så var det ett antal i samma storlek, är det någon sorts regatta eller show för Tall boats.

  2. Low Carb High Fat. Dvs man skippar all potatis, pasta, ris o bröd och äter fet mat istället. T.ex ost, grädde, bearnaissås. Påminner im GI-metoden men enklare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s