Semester!

Ja, från seightseeing och upptäcktsfärder iallafall. Sedan Midsommar har vi förflyttat oss väldigt sakta i Joniska havet, gått från den ena badviken till den andra och bara gjort nästan ingenting mer än badat. läst och funderat ut middagar som man inte behöver stå vid spisen för att fixa. Det är väldigt skönt med grillen som sitter monterad i aktern.

Vi låg i en liten vik i en stor vik (??) på Ithaka i nästan en vecka. Jo Ithaka ser ju ut såhär

ithaka

Så är det ju en stor vik mitt på och vi låg i den lilla viken vid krysset. Första dan så ankrad vi i den östra delen av viken, men så började de blåsa och vågorna gick rakt in på oss och tryckte oss lite för nära klipporna, varvid vi tog upp ankaret och lade oss på andra sidan av viken istället. Hela viken är väldigt djup men vi hittade ett ställe där vi kunde lägga ankaret på ca 17 m djup. Skönt att ligga och vrida med vinden, inga andra båtar och bara badgäster på stranden 2-300 m från oss. På eftermiddagen fjärde dagen kom Grekiska kustbevakningen och undrade om vi skulle stanna över natten, Jo det hade vi ju tänkt, OK men inte här, fick vi till svar, ni ligger för nära stranden. Minst 300 meter utanför gäller. Vi tog upp vår lasermätare och jovisst vi låg 250 meter från stranden. Bara att ankra om. Tillbaka till nästan samma ställe som vi låg på från början, fast nu backade vi in i en liten vik och fick egen strand. Ankaret i från fören och en lina i land från aktern.

Det var relativt nära in till Vathy, den största byn på ön, där vi kunde fylla på våra förråd. Så vi tog jollen och susade iväg. Att vattnet låg helt spegelblankt underlättade turen.

Snö på kretaSnö på kretaSnö på kreta

Men efter ett tag börjar det krypa i kroppen och man vill se något annat. Vi plockade upp ankaret och satte kurs mot Kefalonia, ca 15 sjömil sydväst från där vi låg och hittade en ny vik, Ormos Andisami. Något större men lika få båtar i som de tidigare och lika djupt.

 

Men vi har nu kommit fram till att motorbåtsmänniskor (stoooora motorbåtar) är rastlösa personer. De kommer in i viken. Ankrar, sjösätter alla sina leksaker, jollar, vattenjet, ringar och vattenskidor. Kör runt med dessa leksaker i någon timme. Lastar upp på moderskeppet igen som lättar ankare och tuffar vidare. Ligga och njuta av sol o bad, Nääääää man måste föra oväsen och fixa så att båtarna runt omkring får gunga lite.

Snö på kreta
Dagens stora motorbåt tog priset. Någon ombord hade tydligen synpunkter på att båten gungade. Den låg inte med fören rakt mot vågorna och då känns gunget mer. Så en besättningskille hoppar i dingen (stor dinge) och börjar putta moderskeppet så att det låg rätt mot vågorna…..  Så himla mycket gungade det inte, vi märkte knappt av vågorna och motorbåten var minst tre gånger så stor som oss.

 

 

Badgästerna på stranden, kunde “åka soffa” i ca 30 minuter. Ser livsfarligt ut!

Snö på kreta Snö på kreta

Men ungarna verkade trivas. Åtminstone får man hoppas att de tjöt av förtjusning och inte av skräck.
Läste att vi har haft varmaste juni-månaden på länge här i Medelhavet, och det kan jag intyga att det varit varmt. Till och med bikini o badshorts har varit för mycket att ha på sig emellanåt….. Då är det skönt att ha nära till ett svalkande bad.

Annons

7 kommentarer

 1. Oj vad underbart det måste vara att få se och uppleva så mycket! Ha det bra!
  Mycket trevligt skrivet om era resor och små äventyr.

 2. Vi kunde ju byta lite grann, här håller vi på att regna bort. Kram på er ❤

 3. Det är en otrolig förmån att få uppleva så mycket som vi gör, och vi njuter verkligen av vår tillvaro. Fast när det blir nya värmerekord varje dag börjar värmen att bli lite besvärande. Idag kl 15 var det 41 gr varmt!! Och vi ligger vid en stadskaj där man nog inte skall bada….

 4. Det verkar ju riktigt skönt,men som sagt, det är inte bra om det är för varmt, man kan ju inte göra mer än lätta på klädseln, fast med bikini så är det väl nudism som gäller.
  Vi har haft bra temperatur på sistone, ganska lagom väder. Vi drig iväg på en kort campingtur, nu ihelgen, men vi hann inte mer än tända grillen innan regnet kom. Det går att grilla under paraplyet också fast inte lika mysigt o väldigt ensamt. Ha det fortsatt bra. Kram till e rbåda

 5. Har läst om er tycker ni skriver vädigt bra och underhållande
  är själv på väg söderut ligger fn i La Coruna kommer att övervintra i Lagos
  Har sett att du har problem med att veta vad creme fraishe heter på grekiska
  så jag kollade i min översättare med våra bokstäver heter det kréma gálaktos
  vill du ha de grekiska så maila mig

 6. Hej C-G Tack för översättningen! Har försökt på lite olika översättnings sidor utan resultat. Vilken härlig tur du har framför dig. Portugal är fortfarande stort favorit land för oss. Vart är du på väg? Över Atlanten eller till Medelhavet? Du sa att du skall övervintra i Lagos, bara båten eller du oxå? Om det bara är båten och du inte ska upp på land så kan jag rekommendera Ayamonte istället. Lika skyddat men mycket billigare. Fair Winds i njut av Portugal

  Hälsningar Ann-Sofie Svanberg

  Skickat från min iPhone

 7. Vi kommer att lämna båten där men kommer flyga ner så mycket vi har tid till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s