Île d’Yeu

En liten ö som ligger ca 30 km nordväst om La Rochelle i Biscayabukten. Resan hit från Bénodet tog ca 18 timmar, och vi kunde segla hela tiden. Vi började med svag vind, 3-4 m/s så vi hissade den stora gennackern och den tog vi ner 5 timmar senare när vinden verkade vilja öka till mer än 7 m/s.

DSC_0030 Vi hade en helt underbarsegling, strålande sol och vinden in akter ifrån (slör-läns). Jag och Philip låg t.o.m och solade på däck ett tag. Helt underbart.

Rätt som det var såg Philip en jättemanet i vattnet, tyvärr så gör inte fotot maneten riktig rättvisa, men jag har aldrig sett en så stor någon gång, säkert 30-40 cm i diameter. Själva kroppen såg ut som en peruk utan hår fast mycket större

DSC_0188

Ytterligare en liten stund senare dök det upp ett gäng delfiner och hoppade och skuttade och simmade ikapp med båten. Helt fantastiskt.

DSC_0203

Undrar när man skall lära sig att ta kort av saker i vattnet…..

Vid 02-tiden var vi framme och då det var mörkt ville vi inte gå in i hamnen. Så vi lade oss för ankare strax utanför hamnen. Där sov vi gott i några timmar. Man kan väl med gott fog kalla oss för sjörullade nu. Det var väldigt guppigt på ankarplatsen, men man vänjer sig.

På förmiddagen gick vi in i hamnen och fick en jättebra plats. Men de skulle ha rackarns bra betalt för 1 natt, inkl el och dusch visserligen men 53 € är mycket pengar. Bara att bita ihop och betala, för vi ville ju se ön som vi hört talas om som en riktig pärla.

Vi tog en promenad i byn och den påminner väldigt mycket om en by i Grekland. Gatorna vindlar fram för att vinden inte ska få något fäste.

IMAG0118

Philip tog en joggingrunda på eftermiddagen, kameran hade han med sig.

IMG_2149 IMG_2156IMG_2161

 

 

 

IMG_2165

IMG_2171

Bilderna är från kusten på andra sidan av ön, dvs ut mot Biscaya bukten. Hamnen ligger på den sidan av ön som vetter mot fastlandet.

IMG_2145

 

 

 

 

 

Ja, så har vi det idag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

Navigare lajban est.

Man får se så mycket kul och fint och träffa så mycket trevligt folk!

Annons

5 kommentarer

  1. Avundas er! Vilka fina bilder. Gärna mer & fler av den varan. Inget filmande kanske? Alltid trevligt med Live segling. Må väl. ser fram emot uppdat.!
    MVH cpt. Håkan på Evantica

  2. jag e ju inte avis alls… inte alls…………………………

  3. Såja, nu börjar det redan bli dåligt med bloggande på Amel-båtarns 😉 måste innebära att ni slagit av på tempot å har bättre för er?

    Ha det fint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s