Bénodet

En sömnig liten stad i mynningen till floden Odet i södra Bretagne. Trots att staden inte är speciellt stor har de två marinor, en på vardera sidan av floden och det är massor av fritidsbåtar som har sin hemma hamn här.

DSC_0153

Bron i bakgrunden kan man segla under men då floden blir grundare efter bron valde vi att stanna i marina området.

Bénodet verkar vara ett centrum för Transat och Minitransat, för vi såg väldigt många i hamnen.

Att vi var i Bretagne gick inte att missa skaldjur och crépes i varje gathörn och ibland där emellan oxå. Visst att människan måste äta, men det kändes som om det var 2 restauranger på varje person som var där. Bara att välja och vraka.

Vi valde en restaurang inte så långt från båten (Lagom kryp avstånd….) för vår första lunch i Frankrike. Jag och Philip beställde varsin hamburgare (i Frankrike!?!?!) och Jonas, klok som han är, beställde en skaldjurstallrik. I menyn stod det klart och tydligt att det var för 1 person annars hade man nog undrat vem han skulle dela den med. Där var 6 ostron, 1 skål med snigelsnäckor, ca 20 små havskräftor, några andra snäckor och 1 hel krabba.

DSC_0156 Tyvärr hade han ätit upp ostronen när jag kom på att ta ett kort.

Antagligen är Bénodet en sommarstad, och vi kom lite för tidigt. Priserna var dock sommarpriser, hamnavgiften steg med 30 € från den 30/6 till den 1/7, 2 baguetter och 3 croissant kostade 4,8 € dvs runt 50 spänn!!! Men sommarinnevånarna hade inte kommit än.

Men det var ett skönt ställe att landa på och känna att NU är vi utomlands och på väg. Vän av ordning kan då fråga sig om inte Tyskland och England är utomlands? Jo, visserligen men det känns så hemma så det räknas inte riktigt.

Hur vi klarar språket? Jo tack det börjar komma igång. Men startknappen till det franska språket är lite trög. Men det går bättre och bättre för var dag.

A bientôt, mes amis!

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s