En lugn o spännande dag – A relaxing and exiting day

Söndag – vilodag och det blev det. Så himla skönt att inte ha några egentliga måsten hängande över sig. Det vi inte fixade i vintras får vi leva med ellet antigen fixa under resans gång eller senare. Idag skulle vi bara deklarera, sjöstuva lite bättre och sedan sitta o njuta i solen i sittbrunnen. Det mest fantastiska är att det blev så också. 

Middagen idag blev en Clubstek som Jonas grillade och pommes frites, hemlagade. Gott!! Lagom som vi var nästan klara med ätandet kom en patrullbåt till vår ankarplats. Vi har fått sällskap av en fransk båt så vi hoppades att de skulle bli målet för kontroll. Men nej då, Guardia Finanza siktade in sig på oss. En ca dubbelt så tung båt förtöjer långsides oss. Vi var väldigt tacksamma att det var lungt väder och att vi har ett bra ankare. 

Bona Sera, do you speak italien? Nej det gjorde vi ju inte, bara pytte lite. Varvid Guardia Finanza killarna puffade fram han som kunde engelska. De ville inte komma ombord, bara få vårar papper. Inga problem pass o båtdokument langades över till befälen som tog dem och gick in i styrhytten. Efter en stund kommer en kille och undrar hur mycket kontanter vi har ombord. Han såg lite snopen ut  när jag svarade 100 Euro. Han gick tillbaka till styrhytten och ytterligare ca 10 minuter senare är de klara och vi får tillbaka våra papper plus ett dokument som Kaptenen ska skriva på. Jag greppar pennan och ska börja skriva när det blir ett himla hallå bland gubbarna. ”Nej nej nej inte du, kaptenen” men, jag är kapten svarar jag och gubbarna börjar prata upprört med varandra. Jag tittar lite närmare på papprena och ser att de skrivit Jonas som kapten. Nu förstår jag deras upprördhet, de vill inte skriva om dokumenten. Så chevaleriskt lämnar jag över pennan till Jonas som signerar, och gubbarna drar en suck av lättnad.

Vi kastar loss deras förtöjningar och tittar modstulet på den kalla middagen. Tur att vi i princip var färdig ätna.

   
 
IN ENGLISH

Sunday – recovery day and there it was. So very nice to not have any actual to-do items hanging over you. What we haven’t fixed this winter we have to live with or either fix during the journey or later. Today we would only make our annualy income deklaration, pack the boat a little bit better and then sit o enjoy the sun in the cockpit. The most amazing thing is that it happend!!

The dinner today was a Club steak that Jonas BBQ and fries, homemade. Mmm nice!! Then when we were almost done with the dinner  a patrol boat came to our anchorage. We have been joined by a french boat so we were hoping that they would become the target of control. But oh no, they tuned in on us. An approximately twice as heavy boat moored alongside us. We were very grateful that it was calm weather and that we have a good anchor.

Bonasera, Do you speak Italian? No, we did not, just Tiny tiny little. Whereby the Guardia Finanza guys pushed the guy how spoke english towards us . They did not get on board, just wanted our papes. No problem passports o boat documents were transferred to the officers who took them and went into the steering hut. After a while a guy came out and wondered how much cash we had on board. He looked  a little surprised when I answered 100 Euros. He went back to the steering hut and another 10 minutes later, they were ready and we will got our papers back,  plus a document for the captain to sign. I reached for the pen and started to  write. ”No no no, not you, the captain” but, I’m captain I replied, and the men began to talk a bit upset with each other. I took a closet look at the papers and saw that they wrote Jonas as captain. Now I understod their outrage, they didn’t want to re-write the documents. So  I handled the pen over to Jonas to make the signing, and the men from Guardia Finanza was relief.

We cast off their moorings and went back to the now cold dinner. Luckily we were in principle done with the dinner.

Annons

7 kommentarer

  1. Inte mycket i båt världen. Lika kul varje gång en uniformsnisse med mycket attityd gör fel. Nu var dessa gossar inga attityd nissar varför maken fick skriva under utan protest. Men de såg lite skamsna ut. 😄

  2. Haha. Kan se historien om underskriften. En kvinna kan väl inte vara kapten, eller hur? 😂😉

  3. Himlars vad stor ! Vi blev en gång tillfrågade om vi hade mer än 7000€ i kontanter ombord, varvid G gapskrattande svarar att det skulle man ju kunna önska sig, men så var det nu inte. Vi fick förstående leenden tillbaka! xx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s