Morgonstund har guld i mund

Ujujuj vad klockan ringde tidigt i morse. M&M skulle flyga tillbaka till Sverige och behövde vara på flygplatsen ca 2 tim före avgång. Vilket innebar avfärd från marinan kl 0600. Att vi gick över till sommartid gjorde inte saken lättare. Att enbart ha telefoner som väckarklockor kan vara spännande. -Ställer de om sig automatiskt eller inte??? Jo de gjorde de men nattsömnen blev lite orolig.

Bilresan i gryningen genom sydöstra delen av Siciliens berg var vacker med älvdans och orange rosa himmel. Etna visade stolt upp sig och sin snöklädda topp.

Väl framme på flygplatsen var avgångshallarna avstängda och M&M, tillsammans med övriga resenärer fick krångla sig in genom en enda dörr, som även var utgång. Allt tack vare Bryssel eländet. Tyvärr lyfte inte deras plan 1030 till Liege då alla trafik från Belgien var inställd. Man kunde landa där men inte flyga vidare. Klocksn 1500 km de iväg. Därvfick man för att man var uppe kl 0430 för att hinna i tid.

Jag vet detta är småpotatis jämfört med vad andra upplevt. Men ändå …

Jag o Jonas fick en underbar biltur tillbaka. Färgerna uppe i bergen är helt underbar med alla olika gröna o gula o bruna nyanser som bryts av av blommande körsbärsträd i olika rosa nyanser. Väl tillbaka på båten kröp vi upp i varsin hörna i sittbrunnen. Och somnade skönt i solen.

   
   

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s