Var är fotot? – Where is that photo?

Det trista med att hålla på med ett stort projekt är att man inte hinnee med något annat. Att skriva om projektet nya soffdynor varje dag blir liiiiite enahanda.

Fick en förfrågan från en FB kompis idag om jag hade några bilder av en specifik typ. Jodå, det har jag. Visste dessutom exakt vilka jag skulle skicka över till henne. Men var i h-vete finns de? Letar överallt på PCn, iPhone, kameran och den externa hårddisk vi sparar alla bilder på. Tillslut hittar jag dem, börjar inse att det där databasprogrammet där man taggar alla foton och enkelt kan söka efter dem börjar bli lite akut att sätta igång med. Ska bara hitta tid till detta ändlösa jobb med att märka upp ca 30.000 bilder med sökord.

Inlägg/ 14/100

 

2015-03-19 1

 

The sad thing when you are occupied with a big project is that you don’t have time for anything els. And writing about the same project all the time is boring.

Got a question from an FB friend if I hade some particular kind of photos, and I hade. No problem. I knew exactly which photos to send her. But where the h… are they. Search both my PC, my iPhone and the big disk where we store all photos. But when did I take them … Oh how I wish that I have had time to tag all photos into a proper picture search database. Today we have around 30 000 photos from the last 6 years, it starts to get difficult to keep track of them.
Yes I know it sounds wierd that I don’t have had time. But it is sort of boooooring thing to do, and it is so easy to postpone. I think I have came to a point where I can’t postpone any more …

Annons

7 kommentarer

  1. Absolut, kanske därför som det prioriteras ned hela tiden … 😟

  2. Nej nej, ha inte den ambitionen! Då blir det aldrig av. Börja NU med att skaffa det där programmet och tagga alla bilder du tar från och med nu. Senare kan du gå tillbaka och tagga dina gamla bilder då och då, på lediga stunder. Jag har Lightroom som är både bilddatabas och tillräckligt bra bildbehandling för att Photoshop ska vara överflödigt. Kolla gärna Moderskeppet.se som har superbra instruktionsvideo och -bok. Viktigt att du gör rätt från början och samlar alla bilder på ett ställe, i en Bildbank. Inte dutta bildarkiv på olika ställen. Sen ska du förstås ha backup på en eller flera externa hårddiskar. Jag kan hitta nästan vad som helst bland mina 25000+ bilder (men det är inte vad du vill höra just nu, jag vet!)

  3. Har testat Lightroom men är nog för dum för det. Fattade nada. Är man på resande for, som vi alltid är, med begränsat eller halvtaskigt internet så funkar det inta att sitta o titta på videofilmer för att lära sig något. Så Lightroom har jag gett upp.
    Är ganska så duktig på att spara bilderna på ett ställe, och har ett hyfsat OK system. Bara när man ska ha tag på den där specifika bilden som det strular ibland. Och när jag inte har flyttat bilderna från kamera/iPhone på ett tag.
    Min plan är att precis som du säger, börja med de nya och ta de gamla allt eftersom. Annars lär man aldrig bli klar.

  4. Å inte e du ensam! Kan du hålla kurs sen från bostaden över nätet?XX HE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s