Lång dags färd mot shopping–Long days ride for shopping

Men herre jisses varför utryckningsfordon här på bryggan? Mitt i natten….  Men så gör något då…….

Maken reser sig saaaaakta och stänger av alarmet på sin telefon. Jag tittar lite nyvaket irriterat på honom. Varför detta oväsen så här tidigt. Så kommer hjärnan ikapp verkligheten. Vi ska ju köra på shopping tur! Har bestämt avresa med våra kompisar på Miss Sophie till 0830. Dvs när vi vanligtvis sitter och äter frukost i lugn och ro. Nu är klockan 0630. Ja, ja, jag vet det är normal gå-upp-tid när man jobbar, men jag som har typ 30 sek till arbetsplatsen kan sova lite längre vanligtvis.

Det blåser och regnar och det är ett förfärligt busväder vilket gör att vi i bilen snabbt bestämmer att ett besök i Enna, på 1000 möh får vänta till en annan soligare, varmare dag. Så första stoppet sätts till Leroy Merlin. En DIY affär som är en blandning mellan Biltema, Clas Olsson och Bauhaus så tror jag att ni är med. Vi lyckas stryka allt vi har på inköpslistan! Jippie så vidare till en skeppshandel nere i Catania city, vid hamnen. Men å vilken dålig timing. Vi hittar affären ca 10 min innan de skall stänga för lunch, och massvis med trafik utanför och inga P-platser inom synhåll. Vi ger upp och kör vidare mot IKEA nu skall här ätas lunch och handlas lite småsaker men framför allt, sill, Varmkorv, Kalles Kaviar och knäckebröd! Våra magar skriker och vi känner alla att humöret är på upphällningen vi måste ha MAT!
Parkerar bilen och går med bestämda steg mot restaurangen.

Men vad är detta? Avspärrat med byggplast och plywoodskivor och något kryptiskt meddelande på italienska om att de bygger om köket, men har en barservering en trappa ner.

IMG_5167 IMG_5166

Vi går ner och tittar med skepsis på serveringen. Ingen mat. bara paninis och köttbullar samt några muffins.
Man skall betal först och sedan gå till disken med sitt kvitto och få ut vad man betalat. Sanslöst dålig rutin. Man ser ju inte vad man vill ha förrän man står vid matdisken.
Nåväl vi beställer 10 köttbullar med sås och 2 st Panini med Speck.

Köttbullarna serveras i en pappmugg med två stycken tandpetare med svenska flaggan på och toppas med sås. Paninin värms upp, stoppas i en papperspåse och vattenflaskorna levereras. Nästa!

Nähä #IKEA detta är inte OK. Skicka ut någon och fixa till det hela. Åtminstånde så att man kan beställa först och betala sedan, och att köttbullarna om de nu skall serveras i en hög mugg, ge kunden åtminstonde en gaffel att äta med. Eller ännu hellre, se till att man kan få köttbullarna med potatismos på en tallrik!

Nåväl efter att vi fått i oss köttbullarna och mackorna var det shopping som gällde och även här lyckades vi hitta vad vi sökte. Betalar och fortsätter med att shoppa mat utanför kassorna. Sill, Kalles Kaviar, knäckebröd mm mm. Så underbart att hitta varor man vet vad det är.
Vid kyldisken frågar en italiensk dam mig vad Kalles Kaviar är. Dom om min förvåning när jag på italienska lyckas förklara. Ser damen när hon lämna kassan med rökt lax, ett paket knäckebröd och en tub med Kalles. Känner mig ganska nöjd och hoppas att hon gillar kaviaren.

IN ENGLISH

But God Heaven, why all this emergency vehicles on the pontoon? But so do something then …….

The husband rises sloooowly and turns the alarm on his phone off. I look newly awakened and little annoyed at him. Why this noice so early. Then the brain couth up with reality. We’re supposed to go  shopping! Have decided departure with our friends at Miss Sophie to 0830. That is when we usually have our breakfast in peace and quiet. Now, it  is 0630 am. Yes, yes, I know it’s normal to wake-up-time when you work, but me that has 30 seconds to the office, I can sleep a little bit longer.

It is windy and raining and it’s a terrible foul weather which made us to make quickly decition that a visit to Enna, 1000 meters above sea level will have to wait for another sunnier, warmer day. So the first stop is at Leroy Merlin. A big DIY store. We manage to find everything on the list! Jippie! After that we went downtown Catania to find the chandlery close to the main harbour. What a bad timing. We did find the store just about 10 minutes before  their lunch brake, a lot of traffic outside and no parking spaces in sight. We gave up and drove on towards IKEA instead. Lunch was very high on the to-do-at-IKEA-list.

But what is this? the restaurant area was closed off with plastic sheeting and plywood boards and a somewhat cryptic message in Italian that they were re-building the kitchen, but has a bar downstairs.

We went downstairs and looked with skepticism at the cafeteria. No food. just paninis and meatballs and a few muffins.
One should pay first and then go to the counter with the receipt and get what you paid. Outrageously bad routine. You can not see what you want until you are standing at food counter.
Well we ordered 10 meatballs with sauce and 2 Panini with Speck.

The meatballs served in a paper cup with two toothpicks with Swedish flag and topped with sauce. Paninin heated, put in a paper bag and water bottles supplied. Next!

Nope #IKEA this is not OK. Send out one and fix it. At least so that you can order first and then pay, and meatballs if they are to be served in a tall mug, At least give the customer a fork to eat with. Or even better, make sure you can get the meatballs with mashed potatoes on a plate!

Well after we have eaten the meatballs and sandwiches we were back in shopping mode, and here too we managed to find what we were looking for. Payed and continued to shop food outside the cashiers. Herring, Kalles Caviar, crispbread mm mm. How wonderful to find products that you are familiar with.

At the display case an Italian lady asked me what Kalles Kaviar is. Imagine my surprise when I manage to explain in Italian. Saw the lady when she leave the checkout with smoked salmon, a package of crispbread and a tube of Kalle´s. I feel quite happy and hope she enyojed it.

For my non-swedich friends. Kalles Kaviar is a spread made of smoked fish roe. It is a bit salty but tastes wonderful on a piece of hardbread toghether with a boiled egg in slices. Some people has Kalles toghether with some cheese on a slice of bread. Not my favourit but obvouious tastes good.

IMG_5167 IMG_5166

No, it is not coffee in the mug. It is meatballs in a gravy. Sadly only a few left when I manage to get the camera up……

Annons

6 kommentarer

  1. Hahahahaaa! Damen som köpte kaviaren, jag ser en reklamfilm för Kalles Kaviar framför mig. New York-bor blev bjudna på denna delikatess och minerna, jag säger bara, minerna! 😀
    Skönt att ni fick tag i sakerna ni behövde, tråkigt att maten blev så taffligt serverad. Jag hade valt paninin, alla gånger 🙂

  2. Jo jag kan oxå se hennes min. Vi svenskar har ju smak för det som är lite salt, vilket inte medelhavsfolket har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s