Frihet–Freedom

Den absolut ultimata känslan av frihet är en stjärnklar natt med lagom mycket vind som i lagom fart puttar båten framåt och man kan ligga i sittbrunnen och låta tankarna ströva fritt medan man njuter av den osannolika stjärnhimmeln. Vet du hur otroligt många fler stjärnor man kan se när det är fullständigt kolsvart ute?

Det kan också var när man hittat denna helt öde ankarvik där man utan att genera någon annan än sig själv, kan bada näck i ljummet, kristallklart vatten. Kanske med ett cyklop och en snorkel och studera fiskarna.

Det kan också vara något så trivilat som grytunderlägg! När vi höll på och renoverade en tidigare båt, så fick vi långa teakbitar över. de var helt fyrkantiga, ca 1×1 cm. Några var ca 20 cm långa och några betydligt längre. Av lathet fick jag tag på två av de kortare när vi skulle äta lunch en dag, lade under grytan. Så var den idén född. Nu har jag 6 pinnar ca 20 cm långa i den ena av mina två lådor i båtköket. Vilket gjort att jag alltid har ett grytunderlägg som är lagom stort. Oavsett som det är stora långpannan som skall fram på bordet, eller bara stå och svalna eller om det är lilla 1-liters grytan.

IMG_5163

 

IN ENGLISH

The absolute ultimate feeling of freedom is a starry night with just enough wind with just enough strenght pushe the boat forward in a gentle speed and you can are laying in the cockpit and letting your mind roam freely while enjoying the unlikely starry sky. Do you know how many more stars you can see when it is completely black arround you?

It can also be when you’v found this completely deserted anchorage where you without embarrassing anyone other than your self, can bathe nude in the warm, crystal clear water. Perhaps with a mask and a snorkel and study the fish.

It can also be something as trivial as a trivet! When we were  renovating a former boat, we got some long pieces of teak as left overs. They were perfectly square, about 1×1 cm. Some were about 20 cm long and some considerably longer. Of laziness, I got hold of two of the shorter when we were eating lunch one day, I put them under the pot. So was that idea born. Now I have six sticks about 20 cm long in one of my two drawers in the galley. Which means I always have a trivet that is big enough. Whether it is large roasting pan to be on the table, or just stand and cool, or if there are small 1-liter pot.

Annons

4 kommentarer

  1. Frihet gillar vi! 🙂 Det låter fantastiskt att uppleva stjärnhimlen på det sättet! Några gånger under vår Europaresa stod vi också så vi fick fantastisk utsikt mot himlen en stjärnklar natt. Härligt!

  2. Dina kommentarer kommer fram. Men jag är inte alltid uppkopplad suttit och sytt dynor nu på förmiddagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s