December 2015

Den här månaden har varit fylld med upplevelser. En massa utflykter, fester med de övriga seglarna, en Möhippa, historielektioner och lektioner i italienska, besök av sönerna med flickvän och sist men inte minst en underbar jul.

Det vill säga en hel massa att vidarebefordra till er. Men för att inte inlägget skall bli allt för långt, kommer det i små portioner de närmsta dagarna.

Så låt oss börja från början.

Första gången vi hyrde en bil här i Licata hade vi den i en vecka. En intensiv vecka med utflykter både nära och lite längre bort.

Första trippen var upp i bergen som ligger som en fond bakom staden Licata. När vi var ca 300 möh möttes vi av ett underbart scenario som är nästan hopplöst att fånga på kort. En vidsträckt utsikt över lägre bergstoppar, slätter och dalar. Det mesta var uppodlat, sädesfält, fruktodlingar, vingårdar, olivlundar

DSC_0002

De flesta vinodlingarna var redan skördade, men vi hittade iallafall en med alla druvorna kvar.

DSC_0008

Hoppas att vinodlaren var nöjd med skörden. Vi tyckte iallafall att det var massor av druvor. Tyvärr var odlingen bakom ett staket, så vi kunde inte provsmaka druvorna.

Vi tog en annan väg tillbaka till Licata och körde på en relativt ny och fin väg. Ganska så väl underhållen. Så blev vi omdirigerade ner på en mindre och betydligt skraltigare väg som slingrade sig fram mellan åkrarna och hela tiden i närheten av den fina vägen. Så långt bort i fjärran ser jag plötsligt varför vägen var stängd. En hel sektion mellan två bropelare hade rasat! Efter ytterligare några km så kom vi fram till en ny avstängingsskylt. Men denna gång blev vi inte omdirigerade. Vi stod där och tittade dumt på varandra, vad gör vi nu? Så kommer det en bil uppifrån den lilla skogen på en otroligt brant väg. Aha det är där vi ska köra. Vägen var av hårt packad lera. Hade det regnat hade vi nog inte kommit upp utan snökedjor på bilen. Väl över den lilla kullen kom vi ut på vägen igen.

DSC_0013

Jag tittar bakåt och ser varför vägen var avstängd. Det fanns ingen väg…..

DSC_0012

I högra delen av fotot ser ni kanten på vägen.

Efter någon halvtimme var vi tryggt tillbaka i Licata.

 

IN ENGLISH

This month has been filled with nice happenings. A lot of seightseeing, parties with other sailors, a Hen Party, history lessons, family re-union and a marvellous Christmas.

To keep this blog post reasonable short, I will divide it into several posts, that will be posted one a day.

So lets start from the beginning

The first time we rented a car, we had it for a week, and drove around in the neighbourhood and to some places a bit further away.

The first trip was up into the mountains that is in the fond of the Licata City. We came some 300 m (900 feet) above sea level and found a beautiful nature scenario with mountains, fields, wine yards. valleys, we were astounded. I don’t think that we had any thoughts about how it would look up there but this was more than any expectations.

DSC_0002 

Most of the grapes were already harvested,

DSC_0008

Hope the wine yard is pleased with this years outcome. It looks like an lot of grapes. Unfortunately behind a fence so we couldn’t taste them.

Driving back to Licata we took an other way. A beautiful sort of highway road. After just a few km/miles we were re-directed down from the nice road into a smaller, less maintained road that became smaller and smaller. We could see the new road all the way, suddenly I saw why we were re-directed. A whole section had collapsed….. After a while even this smaller road was closed. We looked at each other and wonder were to go. We couldn’t see any other road. Well there were a small muddy thing leading up a very steep slope. Could it be that way? It was. So glad that it didn’t rain, in that case snow chains would had been required.

DSC_0013

this is the “backside” of the hill.

DSC_0012

and here is the reason for why the road was closed. It was gone. You can see the edge in the right part of the photo.

After a while we were back in Licata. Safe and Sound.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s