Horta -Fastlandet dag 7  –   Horta – Mainland Europe Day 7

FOR ENGLISH SEE BELOW

Kl 1050 i morse släppte vi ner ankaret efter 6 dagar och 19 timmar på havet från Azorerna och till Algarve.

De senaste 19 timmarna är timmar jag gärna varit utan. Prognosen sa vind pst-nordost till nord 10-12 m/s. Riktningen stämde men styrkan blev 10 till +25 m/s. Brytande vågor som slog över båten och som lyckades hitta varje liten öppning i sittbrunnskapellet. Fantastiskt stt det höll.

Ingen av oss kunde sova så vi gjorde varandra sällskap under natten. Några 10-15 min tupplurar lite få och då var vad vi unnade oss.

Vi skulle rinda Cabo Sant Vincente, sydvästra hörnan av Portugal, men först skulle vi passera trafikseparerings zonen och alla fraktfartyg. Spännande. Strax efteråt kunde vi falla av mot syd ost och vi fick vind och vågor in akter ifrån med en mycket behagligare gång och när vi rundat Capet fick vi våglä, vinden bestod och solen tittade fram. Tänk om alla seglingarna varit så här bekväma

 
Våra vänner Per o Kerstin kom ut och mötte oss och vi tillbringade en trevlig timme med dem. Däreftet skulle vi äta lunch och ta en timmes siesta. Fixa till båten, städa och dona gör att kö 1800 möta P o K igen för middag på restaurang. Jag vaknade 1730! Blev inte så mycket fixat, men det är ju en dag i morgon med.

Tack för att ni följt oss på vår segling så här långt. Det är så himla kul att läsa era kommentarer.

At 1050 AM we droped our anchor 6 days and 19 hours after we left Horta in the archipelag of The Azores.

The last 19 hours were hours I glady would have been without. The forecast said winds 15-25 knots. Reality 20 to +50 knots. Braking waves that found every little opening in the cockpit canvas. Unbeliveble that the canvas is still in one piece.

Non of us could sleep so it was a long night. Well maybe for 10-15 min we could get a quick nap. 

Just outside Cabo St Vincente, the south west corner of Portugal, there is a Traffic Separation Zone and all traffic   To/from the Med and north must use this area and follow the strict rules. So we had a lot of cargo ships to deal with toghether with wind and waves. Exiting! When we had passed that we could turn south east and hot wind and waves from behind making everything incredible comfortable and when we have turn west around the Cape the waves were gone and the sun warmed us up.

  
This is the type of sailing we really like! Even if the wind still was hard it was really enjoyable.

Our friends Per and Kerstin came and met us and we spent an hour or so chatting and salubrating. When they left we hade some lunch and them one hour nap and then fixing with boat stuff before meeting them again at 6 PM for dinner. I woke up 0530 PM…… No much cleaning and fixing this afternoon.

Thank you for following us during our trip. It was so nice to read all your comments.

Annons

13 kommentarer

 1. Skönt att ni är framme. Jonas ser rätt nöjd ut. Lycka till i Portugal

 2. Hej
  Följer er och dina målande beskrivningar men hinner sällan kommentera.
  Fortsätt berätta!!
  Ha det!

 3. Vad kul att läsa om er resa! Är ni på väg hem mot Sverige nu? Ska ni sluta segla eller hålla till i Europa?

 4. Kommer att fortsätta skriva. Vi gar ju inte seglat färdigt än på ett tag 😄

 5. Vi kommer att segla i Medelhavet ett tag, får se om vi korsar Atlanten igen för att fortsätta varvet runt. Planerna finns där i alla fall.

 6. Skönt att ni är hemma igen. Det har varit lite oroligt de senaste dagarna då vi förstått att vind och vågor inte varit särskilt angenäma. Jättekaram till er båda från oss båda.

 7. So glad that you have arrived safely in the Algarve. Well done. The last few days has not been plain sailing for you as the saying goes has it!? Take care of yourselves, Hopefully we might see you now your’e back in Europe.
  Love Sue John & Tilly xx

 8. No, it was not just plain sailing. But we didn’t have any orher choice. And it is nice to bee in Europe again! Hughs

 9. Finally able to catch up on your progress. So pleased you have finally made it. Will send longer email now we have wifi again.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s