Atlanten dag 9 Fredag – Atlantic Day 9 Friday

FOR ENGLISH SEE BELOW.

 

Dagens höjdpunkt 1: Vi har passerat halvvägs märket!

Dagens höjdpunkt 2:  Vi har haft en härlig segling med vår gennacker större delen av dagen. I vindar på 15-20 knop har vi gjort 9-11 knops fart.

Dagens besvikelse: Rostbiffen vi skulle ha till middag i dag och lunch i morgon var ingen rostbiff. Det var en köttbit en halv meter lång, 2 dm bred och 2-3 cm tjock antagligen från flanken som hade rullats ihop snyggt och prydligt, plastats in och sedan frusits. Dvs fanns inte en chans att se vad det var och texten på franska lämnade inte så stor vägledning heller. Så rostbiff med potatissallad får bli något annat. En gryta och några biffar eller något sådant. Provstekte en bit för att kolla om det var segt, men det var det inte. Så det är väl inte helt kört. Men besvikelsen är stor.

Dagens väder: Regn, regn och återigen regn. Solen har vi inte sett på hela dagen. Det har visserligen inte regnat ihållande utan i skurar men det blir så blött och fuktigt i sittbrunnen. Även om vårt nya sittbrunnskapell är tätt så kommer det in massor av regn via mesanmasten, och när vi kränger så följer vattnet taket och ramlar ner där det normalt sett hade varit torrt. Men det har bara gjort att vi tillbringat mer tid nere i båten istället. Med radarn på så har man ändå sikt. AISen är förståss på den också men det är inte alla båtar som har sändande AIS och då är radarn bra.
Att vara “inomhus” gör att man tar tag i saker och ting som man tidigare skjutit på därför att det varit så fint väder, som att sortera bilder och tömma alla kameror på foton. Pust vilket hästjobb. Jag är visserligen hyfsaT bra på att lagra bilderna med en gång, men foton från iPhone o iPad glöms lätt bort. Där fanns massor av bilder……

Jonas kollade diesel läckaget och det visade sig att vukltapen inte hade vulkat ihop sig som den skulle utan hade börjat linda upp sig. Vilket innebar en och en halv timme nere i det varma motorrummet och lägga på ny vulktape. Hoppas nu att denna håller bättre.

Position: N 30 03 80, W 046 13 30

Dygnsdistans: 155 sjömil

Kvar till mål: 1038

 

IN ENGLISH

Rain, Rain Rain the whole day, not constant but a lot of showers. We haven’t seen the sun at all today. Winds from reach made it possible to hoist the geneacker again. This time with some trouble but after a while it was up making us move forward in 9-11 knots. And since we hade problem with hoisting we also hade problem to take it down. It sort of goes hand in hand. The rain made us move “downstairs” and that is quit cosy. We normally don’t spend much time below deck, but with the radar on, we still have eyes outside. Even if we hade a new Cockpit cover done in Trinidad this summer it it still wet being in the cockpit during a rain from behind. It is so difficult to cover around the mizzen mast and when the boat is healing, the water follows the roof and fall down in places that normaly is dry.

Jonas was checking the leakage again, and the self-amalgamating tape hade not amalgamated so he hade to enforce it. Leakage is gone again.

I have been sorting and filing photos. Realized that I have used my iPhone as a camera much more than I thought. And it was a mess with some beeing filed and some not.

Todays disapointment: For dinner today I hade planned a Roastbeef. The swedish way using a fine roast from the backleg. I bought it on one of the frnech islands, frozen at it looked really nice. It has been defrosting very slowly in the fridge and I got a hugh surpise when I opened the package. It was not a roast! It was a piece of meat about half a meter long 2 dm wide and 2-3 cm thick rolled together so it look like a very nice roast. So now it will be some sort of stew instead. So darn typical when I hade planned to use the Roastbeef for lunch sandwiches as well.

Todays highlight: We have passed the Halfway mark!

 

Position: N 30 03 08  W 046 13 30

Distance last 24 hours: 155 nautical miles

Left to goal: 1038

Annons

En kommentar

  1. Nu har det gått undan rullar tydligen inte så mycket eftersom Jonas är nere i maskinrummet. Fotosortering är lite jobbigt men kul. Problemet är snarast att ta bort en massa kort som inte säger så mycket. Digitaltekniken gör ju att man fotar lite för mycket. Gick igenom mammas smarta telefon, hittade en del intressant och en hel del som kan raderas.
    Köttet du kan göra biff stroganoff det är gott. Kram på er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s