Det tog nästan ett år innan vi kunde köpa purfärska lobsters direkt från fiskarna. Vi hörde på VHF-nätet att fiskekillarna var i antågande och Jonas lyckades fånga deras uppmärksamhet. Det resulterade 2 st stora lobsters ca 3 kg tillsammans för ca 225 kr. Helt OK tycker vi. Även om vi har hört om de som kunnat köpa för 1 USD/st men det var nog inte i detta området.
Humrarna kokades och förtärdes till kvällen tillsammans med lite Aioli och en flaska kallt vitt vin. Mmmmmmm
Vi orkade faktiskt inte äta allt till middagen, en halva blev kvar till lunch nästa dag.
Köttet togs ur lobstern och tärnades, en burk musslor öppnades ett gäng vitlöksklyftor skalades och revs. Stekpannan på spisen en skvätt olja och ner med alltsammans. Efter några minuter kompletterade jag med vitt vin och grädde och lät koka en liten stund. Kryddade med lite Gurkmeja, lite mald ingefära och vitpeppar. Serverades ovanpå lite pasta. Mmmmmmmm
Det går ingen större nöd på oss….
Fantastiskt gott ser det ut. Det var många år sedan man åt sådana.
Bara njut!
Tja det låter inte så dumt, sådan middag kan man ju stå ut med. Fast julbordet tillsammans med fam.Persson o Tuva var inte helt fel heller.
Himmel, så härligt det låter! 🙂
Julbord med nära o kära är väl alltid mysigt. Önskar att vi kunde varit med oxå. Men det får bli en annan gång.
Jamen det var det oxå. Det lyxigaste av allt var att det blev rester och att vi kunde få lobster även till lunch. Har jag nog aldrig varit med om tidigare.
Oh, det som är så gott, nu blev jag sugen! I stort sett varje vår är det dags på Kreta – stora, granna och väldigt go’a! Testat langust? Ful som stryk, men minst lika god som hummer.
Ha det gott!
Instämmer!
We bought lobsters yesterday from the locals. Yum!