Överallt nu är det precis som i Sverige, juldekorerat och julmusiken sprutar ut ur varje tillgänglig högtalare. Inte så stor skillnad var i världen man är verkar det som. I Singapore som vi var i november för en herrans massa år sedan var det likadant. Fast där tog de frigolitskivor till hjälp och ändrade utseendet helt och hållet på en del hus. Andra fick ny fasad efter mörkrets inbrott då jul-fasadbelysningen tändes. Det hände att vi gick fel….
Men nu är vi ju på Grendada och inte i Singapore. Här är omvälvningarna inte så stora.
Julbazaren hölls på ett av hotellen här i närheten. True Blue Bay Resort och Marina. Ett helt underbart ställe.
Karibien i ett nötskal med färgglada hus, trevlig personal, massor av växter och restaurang byggd ut över vattnet.
Nåväl, jag och Jonas och besättningen på Orion 1 (en Amel Maramu från UK) stämde träff på den nyöppnade restaurangen Timber och sedan promenerade vi ca 2 km till True Blue Bay Resort. Lite spännande skulle mitt högerben orka med. Det var absolut inga problem att gå, riktigt skönt att äntligen kunna röra på sig igen utan att halta och gå med myrsteg. (Kan det vara så att Chikengunyan är över???)
På Resorten hade man plockat undan allt “restaurangit” utan barerna! och istället möblerat med bord som lokala affärer och konstnärer fick använda för att saluföra sina prylar. Så mycket fint och så mycket som man inte behöver. Att tillverka smycken här helt klart en populär sysselsättning. cirka hälften av borden utgjordes av egentillverkade smycken. En del otroligt avancerade och av utbildade silversmeder och andra som köpt ett gäng pärlor och komponerat armband örhängen mm. mm.
Vi gick en runda konstaterade att det vi kunde tänka oss att köpa var en snäcka dekorerad med Zwarovski diamanter som såg ut som en julgran. Ta en spiralformad snäcka såga bort allt utan ca 1 cm på var sida om toppen och resultat ser ut som en gran. Hur fiffigt som helst. Men vi har ju ingen gran att hänga den i. Så vi avstod.
Hittade våra kompisar i baren och gjorde dem sällskap där istället, inmundingande lokalbryggt öl. Påminde väldigt mycket om engelskt färskt öl, Ale. Lite grumligt, svag kolsyrat, mycket smak.
Vi avslutade med att gå tillbaka till den nyöppnade restaurangen Timbers och åt lunch.
(Bilderna har jag lånat från deras Facebook sida, deras web är inte klar än)
Därefter blev det ett dopp i böljan den blå och en lugn eftermiddag o kväll i sittbrunnen med varsin bok.