Nattsegling till Carriacou

Från St Lucia till Carriacou är det lite drygt 100 sjömil vilket skulle ta oss ca 17 timmar. Vi bestämde oss för att göra en nattsegling så vid 15 tiden plockade vi upp ankaret och styrde kosan mot syd. Känns ganska konstigt att lämna en ankarvik så sent på eftermiddagen, men det är trevligare att segla in i skymning och mörker än att ge sig uti becksvarta natten. Dessutom ville vi vara framme på morgonen/förmiddagen på Carriacou när det blivit ljust.

Äntligen fick vi en härlig segling! De senast vi gjort har varit ganska så tuffa, så nu var det skönt att väder och prognos stämde överens.

Vind omkring 10 m/s gav oss en slör på ca 7 knop. Men som vanligt när man skall sova första natten så blir det lite skralt med det. Undrar när man skall vänja sig av med att inte kunna sova första natten. Nåja vi kunde ta det lugnt när vi kom fram så siesta i sittbrunnen var självklar.

När vi kom fram till Tyrell Bay på södra sidan av ön låg det en bogserbåt där och vaktade en pråm som låg upp och ned. Undrar just när de hade sånt eländes väder här att en stor pråm kunde välta.

DSC_0031

Dagen efter så blev det en massa aktiviteter, bl a en fd bogserbåt, numera dykbåt, fick rycka in och bogsera bort pråmens bogser båt. Vi fattade ingenting.

DSC_0033

Efter ett tag insåg vi att de höll på att försöka vända på pråmen med hjälp av stora ballonger som de blåste upp under pråmen. De fick den nästan halvvägs, så de lade ner försöket.

Några dagar senare när vi lämnat Tyrell Bay så lyckades de vända på den.

1390763_10204344581322432_5342724622769581116_n (Foto Geoff Craigen)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s