St Lucia

Vi lämnade Le Marin och styrde söderut. Efter många diskussioner om hur vi skulle fortsätta det vill säga var vi skulle stanna.

Målet var ju Grenada och mellan Martinique och Grenada finns det många fina öar och men också öar med hög brottslighet, och vi är ju lite försiktiga generaler så diskussionerna med kompisbåten Argosea var många.

En ö som vi hade strukit var St Lucia. Ja, den ö som ARC Rally landar på. Anledningen är att myndigheterna hittills inte har gjort något överhuvudtaget för att bekämpa brotten som görs mot segelbåtar. Det är både, inbrott rån och överfall med misshandel. Inget som varken jag eller Jonas vill råka ut för om vi kan undvika.
Nästa ö är St Vincent och Grenadinerna med bl Mystique, Bequia och Tobago Keys ställen som vi definitivt vill besöka. Även här är kriminaliteten hög och då vi är inne i lågsäsong med få båtar ute så beslöt vi att vänta med dessa tills i vinter då det är fler båtar ute och rör på sig och säkerheten på så sätt blir högre.

Jaha, och vad blev det då?

Jo jag och Jonas fick ge oss, vi gick med på att gå in i Rodney Bay på St Lucia och sedan fortsatte direkt till Carriacou, en ö strax norr om Grenada.

Rodney Bay blev en positiv överraskning. Visste ju att det var ett stort ställe som utan problem kan erbjuda ponton-plats för ARC rallyts 260 båtar, men att det var så stort och så exploaterat. Kändes som om man hamnat i Florida eller nåt sånt. Stora villor, (eller det kanske var små hotell) med tomt ända ner till vattnet med små privata bryggor, en jättestor marina med säkert 400 båtplatser och med en kaj byggd för riktigt stora båtar. Allt inne i en väl skyddad lagun som man kom in i via en 200-300 m lång kanal. Här fanns massvis med affärer, McDonalds, KFC, fina restauranger och lite enklare restauranger. Järnaffärer och skeppshandel och mycket mycket mer. Tyvärr så var priserna lite för höga för att vi skulle tycka att det var riktigt bra. Blomkålshuvud t.ex för ca 50 SEK tyckte jag var lite väl saftigt.

Men att gå till de övriga vikarna och byarna här, vi får se. Myndigheterna har ju faktiskt börjat utbilda ett gäng poliser till att kunna patrullera vikarna med båt, så vi får kanske ta och omvärdera vårt beslut. När man läser på om ön så verkar den ju trots allt ganska spännande.

Annons

3 kommentarer

  1. Tur att ni inte är vegetarianer då hade det blivit dyrt, men det kanske bara är sådana exotiska grönsaker som är dyra.
    Bra att ni är försiktiga, känns skönt att ni har sällskap. Kram

  2. Bra sjomansskap och klokskap! Jag blev ranad i Paris och trots att jag inte blev skadad eller nagot av storre varde blev stulet annat en en Blaupunkt radio (allt av varde var gomt bakom instument-bradan som vi larde oss demontera som ett team pa tva minuter…) men trots det tog det mycket lang tid innan man kom over det hela psykologiskt. Jag har aldrig varit tillbaka i Frankrike igen 😦

  3. Hej Bosse, det var ju en idé att gömma prylar bakom instrumentpanelen! Undrar om det funkar på moderna bilar? För jag antar att det några år sedan det hände. Synd att du inte varit tillbaka i Frankrike all god mat, goda viner vackert landskap, man behöver ju inte åka till Paris. La Rochell i Biscaya bukten är en trevlig halvstor stad med intressant utflyktsmål runt omkring bl a Fort Foyard där Fångarna på Fortet spelades in, Rochford med sina ostronodlingar och Bordeau med sina viner. Vi skrev om La Rochell i juli 2010, sök i arkivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s