Konstig vår

När vi kom till Karibien i slutet av december så var det så grönt och fint överallt. Priset vi fick betala för grönskan var att det regnade varje dag, men inte hela dagarna.

Allt eftersom tiden gick så fick vi färre och färre regnskurar, och träden började tappa alla sina blad. En liten halvö som är fylld av träd och buskar och som var så frodigt grön när vi kom till Prickly Bay, Grenada i slutet at januari, är nu full av trädskelett. Ser nästan ut som om de har dött. Men förhoppningsvis så är de bara inne i en viloperiod. Eller så tappar de bladen inför torrperioden för att inte förlora så mycket vätska.

Hursom så känns det lite konstigt, för för mig så är det vår nu, och naturen borde vara fylld av nya skott, nya blad, blommor och grönt gräs och inte se ut som värsta november.

IMG_1582

Häromdagen så bankade det på båtskrovet och någon ropade vårt båtnamn. Jag skyndade mig upp, vem kunde det vara? Det är ju alltid trevligt med besök. Jo en av de lokala båtarna hade lastats full med frukt och grönsaker av två killar i 20-25 års åldern och nu åkte de runt bland de ankrade båtarna och sålde.
Det var mycket bra kvalitet på det som de hade och jag blev mycket förvånad när de hade Mango, för det har jag inte hittat på flera veckor och dessutom hade de Avocado! Tydligen har Avocado säsongen kommit igång äntligen.

Så det blev 2 mango, 1 annanas, 2 avocado, 1 gurka, 10 apelsiner. Det bästa av allt var att frukterna var inte mogna utan kunde lugnt ligga i någon dag. Annars brukar allt vara väl moget när man handlar det.
Vi fick 2 smakprov också, så att vi kunde handla det nästa gång, 1 sebadilla och 1 cashew frukt. Men nej, de föll varken mig eller Jonas i smaken så de får han behålla även nästa gång.

Annons

2 kommentarer

  1. Jag trodde att ni hade ungefär samma årstider som här hemma.
    Just nu börjar vitsipporna blomma, vi har haft första regnet så det börjar faktiskt lukta vår, nu är det också lite varmare på nätterna, vi har ju haft minusgrader tills nu.
    Har ni flyttat till Martinique?
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s