Brindisi, Italien

Det tog 21 timmar att förflytta sig från Govia Marina på Korfu till Brindisi, Italien. Korfu fick inte mycket uppmärksamhet, vi stannade bara för att fylla på diesel. All time high 1,70 €/l, (fast i Italien lär den kosta 2 €/l)

Vi hade vind från sydväst tyvärr lite för mycket åt läns och lite för svag för att kunna motverka rullningarna. Men vi seglade så länge vi orkade stå ut med rullandet. Att segla på undanvind, som det kallas när vinden kommer bakifrån, är oftast mycket bekvämt. Båten gör bra fart och lutar inte. Får man vinden rakt bakifrån, läns, så tenderar båten att slingra sig fram i vågorna och gången kan bli gungig. Detta kan motverkas med mera segel så att man får fart genom vågorna.
Tyvärr var vinden så svag att det inte hjälpte att hissa mer segel så det var bara att bita ihop och hålla i sig. Men framåt 20-tiden dog vinden ut helt och det fick bli motorgång. Det bästa var att då lade sig även vågorna relativt snabbt. Men att försöka sova när båten rullar så mycket är svårt. Varken jag eller Jonas sov speciellt mycket den natten. Även om vi försökte.

Väl framme i Brindisi som är en stooor hamn med massor av stora fartyg, marinbas, två marinor, två bogserbåtsflottor mm mm.

Snö på kreta

Snö på kreta Vi hittade en plats längst ut på en ponton på Lega Naval Marina. En ormagettori (marinero/boathandler) dök upp för att hjälpa oss. Han såg lite snopen ut när vi hade fixat allt själva och blev lite besviken att han gick miste om en slant. Nästa gång är han nog snabbare.

Snö på kreta

Det var iallafall helt OK att ligga där vi lagt oss och att vi fick checka in i morgon för hamnkontoret var stängt idag. Jaha, ett hamnkontor som har stängt. Konstigt, men vi funderade inte så mycket över det.

Lega Naval Marina ligger på “fel” sida av hamnen egentligen, om man nu vill in till staden Brindisi alltså. Antingen får man ta en uppförsbackes promenad på ca 20 min som slutar i nedförstrappa till en färja som kör fram och tillbaka

Snö på kreta Snö på kreta

eller så får man sjösätta lilla jollen. Vi har lite svårt att sjösätta jollen när vi ligger med aktern mot pontonen så det fick bli promenad. Det främsta målet var att hitta ett kontantkorts abonnemang för mobilt bredband.

Stämningen kändes lite “helg” många familjer med barn som var ute och rörde på sig och alla vara finklädda. Det mesta var stängt, först trodde vi att det var siesta men så hittade vi ett charkuteri som hade öppet och vi fick reda på att det var helgdag i Italien. Firandet av någon frigörelse. Suck, inget bredband. Ja, ja inte mycket att göra åt det. Vi får åka in till stan imorgon igen. Men vi fick handlat italienska charkuterier – riktig skinka ingen pressad – italienska ostar och salsiccia. Kvällen var räddad.

Dagen efter så checkade vi in och ut från marinan. Dvs vi betalade för 2 nätter. 104 Euro!! Man har blivit bortskämd i Grekland. Mellan den 16 mars och 24 april har vi i Grekland legat vid kaj i 22 nätter och betalat sammanlagt 79 Euro.
Tog färjan in till centrum och fixade mobilt bredband och förberedde inför nästa segling. Till Kroatien!

Annons

En kommentar

  1. 104 € för två nätter är ett kap jämfört med marinorna i Kroatien.. här betalar vi 88 Euro per natt i ACI marinorna. Vissa ”stadskajer” är billigare men marinorna (som håller väldigt hög standard jämfört med Italien) är dyra… Välkomna till Kroatien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s