Glad Påsk

Vi hade verkligen sett fram emot att få fira påsken här i Andalucien, Spanien. Enligt vad vi hört och läst har de fantastiska parader under hela påskveckan. Så var det planerat även här i Ayamonte. Minst en parad om dagen till något helgons ära. Men vädret har satt stopp för de flesta paraderna. Iallafall de som vi hade planerat in att titta på. Visst är det typiskt… De andra har gått av stapeln på tider som vi har sovit, kl 02 på morgonen………

Vi har haft regnigt och blåsigt hela veckan. enligt prognosen skulle vi inte få speciellt mycket regn idag, bara någon mm. Så jag pumpade cykeln och trampade iväg till lördagsmarknaden. Tänkte få tag på ett par shorts och kanske något mera.
Varje lördag är det marknad i utkanten av stan. Där samlas en massa knallar som säljer i huvudsak kläder, men även skor och smycken. Som vanligt så är det ungefär samma utbud i alla stånden. Undrar om de har gemensam inköpsorganisation……… i ett av stånden hade de short. Jippie! Men lyckan var kortvarig. Som vanligt var jag för stor, trots att shortsen fanns i XXXL. Men det måste ha varit en konstig märkning för normalt sett skulle den storleken vara MYCKET för stor. Gick vidare och hittade en utförsäljning av BH och underkläder. BH för 2 Euro. Köpte några stycken och provade glatt när jag kom hem. De ligger nu i skåpet för kläder att kunna ha sedan. Det är ju konstigt att det inte kan vara någon internationell märkning som stämmer oavsett land man handlar i.

Påsk, det är en underlig högtid. Vi önskar varandra Glad Påsk, men vad är det egentligen för glatt i påsken? Helgen är ju tillägnad Jesus korsfästelse, och det var väl inte så roligt? Fast å andra sidan så återuppstod han ju på tredje dagen, så det är väl kanske därför vi säger Glad Påsk.

Hemma i Sverige så översvämmas ju butikerna av påsk-relaterade varor; kycklingar, gula servetter, gula dukar, påskägg, recept på påskmat i alla tidningar osv osv. Här i Spanien är det betydligt lugnare. Dvs det märks inte alls att det är Påsk, inga knalliga servetter eller dukar i skyltfönsterna, inga påskägg och inget påskgodis i affärerna, inga speciella påsk-nummer av tidningarna.
Men vi firar påsk som vanligt ombord (fast utan lax, det fick jag inte tag i). Hem inlagd sill, köttbullar och prinskorvar tillverkade av spanska korvar. Det var bara utseendet som påminde om prinskorvar. Definitivt inte smaken.
Ägg målade vi oxå. Fast det är lättare att måla vita ägg än bruna. Här är standard färgen på ägg brunt!

DSC_0001

Sittbrunnen förberedd för påsklunch   

DSC_0002

Man tager vad man haver, och finns det inget ris att fästa fjädrarna i får man improvisera!

 

 

 

 

 

Så Glad Påsk kära vänner och ta det försiktigt med snapsen och ät inte för många påskägg!

Annons

2 kommentarer

 1. Hej!

  Glad Påsk tillbaka! Vet ni att påsken är årets största mathelg. Jag trodde det var julen då påsken alltid gått mig ganska spårlöst förbi. Det är för oss den helg då man äntligen får ägna fyra dagar i rad åt båten och inget annat. Men enligt Meny på P1 är den alltså störst när det gäller mat och dom måste man väl ändå tro.
  Synd att påskprocessionerna regnat in för er. De är verkligen fantastiska. Men de finns ju kvar till ett annat år.
  Önskar er bättre väder snart – här är det linne och shorts som gäller på varvet där vi fortfarande ägnar oss att bygga båt.

  Segla väl!
  Cia

 2. Kan glädja er med att vi haft en kanon påsk vädermässigt. vi åkte två ggr till Töreboda på onsdags, två ja jag hade glömt en elkabel som inte gick att köpa någonstans. Men ii alla fall då började björkarna se lite gröna ut men redan på torsdag var de mycket grönare och på fredag helt gröna. Min allergi hade högsäsong, som tur var så hade vi ett stort förråd pappersnäsdukar.
  Vi påsk lunch på påskafton med sill o rökt o gravad lax prinskorvar o mammas kött bullar o öl o en flaska OP inom bekvämt räckhåll i kylboxen. Sedan kom ättlingarna till ett av våra goda vänner o presenterade sin lille son 5 månader döpt till Tage efter mig, kul va ska lägga ut bild i min blogg så småningom.
  Hoppas ni får solpanelerna och att vädret blir bättre så att ni får en fin seglats. Kram från oss båda till er båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s