Här händer det saker……

Vi hade lämnat båten för några timmar för att kasta sopor och ta en promenad. På väg tillbaka till jollen såg Jonas att en motorbåt hade förtöjt i vår ankarboj! Attans vad det gick fort att köra tillbaka till båten, mot vågorna så vi var dyngvåta båda två men allt för att Ladyn inte skulle börja dragga.

Väl framme vid motorbåten började både jag och Jonas att hojta på engelska till portugiserna. Om de förstod vad vi sa vete sjutton men de flyttade på sig iallafall och som tur var hade de inte dragit loss vårt ankare. Tur att vi inte var så långt borta.

En engelsman hade inte riktigt lika mycket tur. Han och besättningen (hustrun?) var i land och deras båt draggade och lade sig mitt i farleden. Naturligtvis var det ett stort kryssningsfartyg på besök som skulle komma förbi den engelska båten. Lotsbåten, körde dit och konstaterade att segelbåten var tom, varvid de försiktigt puffade bort båten från farleden så att kryssningsfartyget kom förbi. Efter en stund kom hamnpolisen med blåljusen påslagna och stannade vid lotsbåten. Antagligen ville inte lots-folket göra något med segelbåten innan de hade polisens OK. Efter en stund såg vi att lotsbåten bogserade bort segelbåten och förtöjde vid marinans välkomstbrygga.
Undrar hur engelsmännen reagerade när de inte hittade sin båt där de lämnat den. Jag hade iallafall blivit väldigt nervös.

Ungefär samtidigt som lotsbåten bogserade bort den engelska båten var det en portugisisk segelbåt som draggade precis framför oss. Där var besättningen ombord så de startade motorn. och tog upp ankaret. Men vad de glömde ta upp var “bad-linan” så den lyckades de få in i propellern. De slängde i ankaret igen och fick stopp på båten. Mitt i farleden de också….. Efter en liten stund och efter lite dykande hade de fått loss linan och kunde fortsätta in i marinan.

Det är spännande att sitta i sittbrunnen ibland.

Förövrigt så har jag bestämt mig för att införskaffa ett paintball-gevär. Varför? Jo för att kunna färgmarkera alla som kör närmare än 5 meter från vår båt med gasen i botten.

 

Ordlista:

Bad-lina: I strömt vatten är det vanligt att man slänger i en lina med en fender i slutändan så att de som badar från båten har något att förhala sig tillbaka i. Vi har alltid en sådan lina i vattnet när vi badar.

Annons

En kommentar

  1. Hej! oj vad skönt det låter med en blandning av spänning och avkoppling. Här regnar det och är 12 grader (varmt). Vi ser fram mot vårt avbrott i Nerja.

    Bombibittarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s