Sysselsättning

I morse satt jag vid frukosten och funderade över vad jag måste göra idag, och kom fram till att det fanns inget jag måste göra! Vilken underbar känsla! Man är ju van vid att ha miljoner småsaker eller några stora saker att fixa på semester eller annan ledighet. Men nu är det ju så att det jag inte hinner (läs ids) göra idag, det kan jag göra en annan dag.
Men ni känner ju mig. Att bara sitta stilla en hel dag är inget jag fixar. Så det blir alltid något man tar tag i.
Jonas stackaren sitter däremot mest stilla. Han hade lite bråttom på bryggan häromkvällen. Ville inte bli blöt av regnet. Han kom linkande tillbaka och sa att något har gått sönder i foten/underbenet. Jag blev helt iskall. Gode gud låt det inte vara hälsenan, 6 veckor i gips och en operation var väl inte riktigt vad någon av oss såg framemot. Men han hade tur. Det var “bara” en ordentlig sträckning av vadmuskeln. Så han har lite svårt att gå och foten nere vid fotsulan är både blå gul och lila just nu. Så Voltaren gel och vila så är han fit for fight snart igen.

Vi har just nu väldigt extremt tidvatten. När det är lågvatten kommer inte ens färjorna in till stan. Den muddrade rännan är även den nästan tom och Bryggorna som förbinder flytbryggorna med land står i nästan lodrätt. Vår djupmätare visar då på 0,00 meter. Några timmar senare har vattnet kommit tillbaka och det med råge. Då kan vi plötsligt se båtarna som seglar på andra sidan piren.
Jag tror att skillnaden är ca 7 meter mellan lägsta och högsta vatten nivån.

DSC_0017

Både jag och Jonas börjar minska i omfång och det finns ju inget negativt idet. Två anledningar, vi cyklar ca en halvmil om dagen och vi äter betydligt nyttigare. Ta luncherna t.ex, tidigare så blev det oftast skräpmat till lunch. Nu består luncherna av t.ex skinka o melon eller vin- och vitlökskokta musslor.

DSC_0012 DSC_0018

 

Vi har blivit med husdjur:

DSC_0001_01
Ostron som växer på flytelementet vid vår brygga

DSC_0010

 

 

 

 

Runt båtarna simmar det fiskar i varierande storlek, detta är nog den största.

 

Det är fullt med folk i båtarna på bryggan nu. Fransmännen har ju semester. Dessutom är det en mängd andra båtar som är här av samma anledning som vi; Service.
Men det är jättetrevligt, ikväll t.ex är vi bjudna på en drink på en engelsk båt.

 

Simma lugnt! Det ska jag iallafall göra så snart vi kommer loss från hamnen!

Annons

3 kommentarer

 1. Vilken tur att det bara var en stukning!
  Vill bara påpeka att Voltarengel och solsken inte går ihop. Man kan få fula brännsår. Detta gäller även en tid efter man slutat med gelen.
  Go tur!

  Dr Cia

 2. Allt utom sträckningen låter underbart! Måste tillägga att Jonas ser ut att ha jobbat sig till en himla snygg seglarbränna;-)

 3. Hoppas Jonas läker ihop igen så han kan pyssla om dig 😉

  Kommer ni neråt innan vi lämnar tror nu (inom 20 dagar) eller har ni fått in det sköna längeseglartempot?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s