Dagen S som i segla iväg!

Ojojoj vilka intensiva veckor vi haft den senaste 1,5 månaden. Började i ganska lugnt tempo och har bara ökat tills idag kl 1445.

Tack alla underbara vänner som vi har träffat de sista veckorna både på båten och hemma hos er.

Bloggen har tyvärr blivit lite eftersatt, tiden har helt enkelt inte räckt till men nu, nu ska den räcka till igen.

Den tiden har bestått av ett evigt fixande av små och stora prylar. Det mest tidskritiska har varit att få taket och kapellet till sittbrunnen klart,

Jonas har av olika skäl varit tvungen att arbeta på kontoret ända fram till i  fredags, så allt som skall inhandlas har legat på mig. Visst är det kul att shoppa, men jag handlar hellre böcker än oljefilter om man säger så.

Vi har hunnit med att sparka ut Philip från skolan också. Han tog studenten på Öckerö Gymnasiet den 4 Juli, vi var naturligtvis på plats med plakat och blommor.

Öckerö, den 4 juli 2010

Vi låg över på hotell i Göteborg och åt en härlig middag på Swedish Taste på kvällen. Lördagen åkte Philip tillbaka till Öckerö för att städa och packa och på söndags kvällen kom han och Emma ner till oss i Höllviken.
Tack Philip o Emma för all hjälp.

Chip har fått flytta hem till mormor o morfar i Småland. Där kommer han att leva ett mycket gott pensionärsliv resten av sitt liv. Leverpastejmacka till frukost, gräsmatta utanför dörren och många promenader.
Tack mormor o morfar.

Vi har fått hjälp av en läkare på Vellinge vårdcentral med att få ihop ett skeppsapotek. Det var jag och hämtade ut häromdagen . Jösses vad myckt piller och salvor och grejer.

Skeppsapotek

Gäller att inte blanda ihop något. Och återigen, varför ska sånt man inte vill använda kosta så mycket…….
Tack Lars och Laila för all hjälp!

Vi har skrotat det gamla kapellet vi hade över sittbrunnen och byggt ett fast tak istället. Sidorna täcks av kapell med fönster. Ovanpå taket kommer vi att montera solceller. Vi kommer på så sätt att slippa köra dieselgeneratorn för att få el. Solcellerna kommer att kunna ge oss 800W på 24V.

 

 

 

Miro som har varit till ovärderlig hjälp när det gäller vårt nya tak över sittbrunnen har slitit i  regn och blåst med de sista på-platsen fixeriet.

Rolf har ordnat med fastsättningen av taket och har sytt kapellsidorna och vi är jättenöjda. Ljust och rymligt och snyggt. Även Rolf har fått stå ut med ett eländigt väder. Vem har skrämt bort sommaren?
Tack Miro och Rolf!

Erik o Charlie kom ner till båten igår och hade hela middagen med sig. Så skönt det var att bara behöva duka bordet.
Tack!

Sist men inte minst alla ni som kom och vinkade av oss idag. Ett jättetack till er alla och tack för alla kloka ord vi fått på vägen och fina presenter.

Tyvärr blev avfärden 20 minuter för tidig, men det var ett åskoväders fel. Vi hann över till Dragör innan åskan brakade loss. Klintholm som var det egentliga målet får vi hoppa över. Kvällen avslutades med silverbröllopsmiddag på Strandhotellet, och sedan var det dags att sova. Klockan ringer 0400 i morgonbitti då vi fortsätter mot Heiligenhafen.

Annons

9 kommentarer

 1. Lycka till pa er resa! Jag hoppas att jag kan komma och halsa pa ofta. Fast far se hur mycket ledighet jag kan fa ut :p

  Manga kramar fran Singapore!

 2. Hälsa grabbarna på Doyle från mig när ni är i Heiligenhafen! Och lev väl själva!

  H

 3. Önskar er en härlig långfärd! Ska bli kul att se bilder på båtens nya utseende när ni har tid och uppkoppling nog.
  Vi sjösätter i morgon en båt som inte alls är så färdig som vi tänkt. Ramlade och bröt mina båda armar för en månad sedan nämligen. Tänkte mycket på Chip och hans gips – undrar hur ont han hade – är han bra nu?

  Följer er på resan – det ska bli jättekul!!!
  Cia, L37 nr 21 Adastra

 4. Glöm inte tanka lite Rom i Portsmouth! Riktiga sjömän klarar sig inte utan sin dagliga ransom Rom! Rekommenderar något från Martinique!

 5. Tänkte mycket på er när åskan o regnet drog förbi i Lund strax innan er tid för avfärd. Önskar att jag hade haft möjlighet att vara där på annat sätt i tanken!

  Hoppas att ni får en bild från någon så ni kan lägga upp avseglingsbild här på bloggen!

  Lycka till i massor!

 6. Lycka till på färden! OM ni passerar kan jag faktiskt rekommendera floden här uppe. Lugnt å fint ställe å gratis även för stora båtar som er. Med dusch-anläggning till och med.

 7. Hoppas att det fina vädret vi har här i Kiel nått er. Ser fram emot att träffa er. Meddelar er lämplig hamnplats här i Kiel. De räknar med att åtskilliga 100-tals båtar kommer de närmaste dagarna. Skall försöka fixa plats till er och oss.

 8. Vill bara säga puss,puss. Hittar jag något viktigare att säga så får jag återkomma.

 9. Ser att bilden på er, båten och Bron Bron i bakgrunden kom fram. Gunnar är så stolt över sitt teleobjektiv :-))))))

  När ni stuckit diskuterade vi med Omforsarna om vädret varit bra för avfärd. Jag tror vi enades om att det var ett pedagogiskt bra väder så att ni innerligt förstod att det ni gör är helt enkelt jätterätt. Söderut = varmt och sol.

  Må gott. Vi är så nyfikna på var ni är NU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s