Jakten på sommaren del 1

Onsdag morgon, och klockan ringde 0400. Vi var upp innan solen! Och en liten stund senare kastade vi loss och styrde kosan söderut. Nu borde vi väl hitta sommaren och värmen?

Vi hade svaga vindar från norr, ca 5 m/s och efter ca 4 timmar stängdes vinden av. Och vi fick starta motorn. Att ligga och guppa i 2 knop när vi har ca 12 timmar innan vi är framme kändes inte som något alternativ denna gången.

Strax efter lunch, när Jonas tog en tupplur i sittbrunnen. Gick jag upp på däck. Då hör jag ett frustande från vattnet, tittar ner och vad får jag se? Jo, en Tumlare som simmar ikapp med båten. Jag väcker Jonas och han hinner se Tumlaren men när jag säger kamera, så sticker han iväg. Så inget kort denna gång.

Vid 22-tiden var vi framme i Heiligenhafen efter en väldigt lugn överfart. Vattnet låg stundom helt spegelblankt. Nu började letande efter vår reserverade plats. Jonas hade fått lite diffusa uppgifter om var vi skulle ligga. Vi hittade ingen som var märkt, så vi lade oss longsides kajen precis vid “Doyle Dänischen Wurst hutte” och det var rätt plats visade det sig dagen efter.

Det blev kojen väldigt snart efter att vi knutit fast båten.

Ingen sommar eller värme i sikte än, även om vi kunde ha shorts en stund mitt på dagen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s