Tiden går fort

Alldeles nyss hade vi hur gott om tid som helst. Att göra saker sköts upp till sedan. Nu har sedan infunnit sig och för vissa uppskjutna saker har tiden gått ut. Dvs sådant med mycket längre leveranstid än vad vi kunnat föreställa oss. Men å andra sidan vi ska ju inte till världens ände. Och mycket kan vi med all säkerhet införskaffa på andra ställen också, och har vi tur så blir det billigare.

Just nu står vi på land i Gilleleje och fixar en massa saker som håller till under vattenlinjen. Packning till propelleraxeln, byta olja och tätningsringar till bogpropellern, måla ny bottenfärg och sätta dit nya offeranoder. Den här upptagningen har varit på gång sedan i augusti, då blev det för mycket jobb och för dåligt väder för att segla hit. Sedan blev det vinter och lång tid med is. Sedan hade inte varvet tid. I förra veckan ringde dom och sa att den 27:e kan vi lyfta er och vi har plats på land åt er veckan ut. Och ja, här är vi.

Det är lite besvärligt att bo på en båt som står på land. Vi kan inte använda något vatten och stackars Chip får åka IKEA-hiss upp och ner från båten. Han accepterar det hela men det är inte mycket mer. Inte kan man diska vilket då gör att det blir hämtmat på papperstallrikar. Det går det också. Ett tag.

IMG_2068

I går gjorde vi det våta jobben på båten, dvs grovtvättade. Vi har nu kommit fram till att många av de (svin)dyra rengöringsmedlen för marint bruk är både krångliga och inte fullt så effektiva som reklamen gör gällande. Flytande Jif (det som förr hette Vim) fungerar alldeles perfekt. Tog lätt och enkelt bort både rester från gråvattnet (som tack vare isen hade smetas längs vattenlinjen) och märken efter gamla däck. Vi började energiskt med de för marint bruk framtagna, men gav upp. Jif gjorde susen.
Nej jag har inte blivit sponsrade av dem…
Idag var det så dags att börja med polish. Jonas sa att först 1 lager polish som jobbas in i gelcoaten, sedan vax i 2 lager. Han såg min min och plockade istället fram ett kombinerat polish och vax som jag kunde jobba med. Jag hann med ungefär halva första sidan, sedan kom killen som skulle måla bottnen. Han sa att dammet som blir när man polerar lägger sig på den omålade bottnen och gör att den nya bottenfärgen inte fäster. Jag blev ledig tills han har målat klart. Mina nack- och armmuskler blev väldigt tacksamma. Men det är med blandade känslor, nu hinner vi nog inte med båda sidor innan vi åker ner i vattnet i morgon eftermiddag igen. Det är helgdag på fredag (30 april) i Danmark, alternativet är att stå kvar på land till på måndag. Vi får se hur det blir.

DSC_0005DSC_0017DSC_0022

Annons

4 kommentarer

  1. IKEA hissen ser ut att vara väldigt trevlig 😛 sedan är jag ganska säker på att båtar är mycket säkrare i vattnet än på land!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s