Båten har vuxit……

Kan någon förklara varför båten känns väldigt mycket större på våren än resten av året?

Våren är en jobbig tid för båtägare. Då skall all smuts från förra säsongen och vintern tvättas bort från båten, alla blanka ytor skall sedan gnuggas med polish och sedan vaxas. Båten blir jättefin, glittrar och blänker. Men min kropp blir plötsligt 90 år gammal. Alla muskler protesterar och man försöker intyga kroppen och hjärnan att det blir bättre för var dag. Men kroppen tror inte riktigt på det.
Men jag börjar se ett ljus i tunneln, snart är det bara vaxningen kvar på detaljerna ovanför däck kvar. Fast å andra sidan har vi 2 sidor á 16×2 meter kvar att fixa….. Fast det går lite enklare, man kan använda maskiner till mycket av jobbet där. Ovan däck är det så många små ytor och vinklar och vrår som gör det besvärligt.

Påsklovet är inne på sin sista dag och Philip åker tillbaka till Öckerö idag. Då blir det tomt och tyst här igen. Nästa hemresa ligger nog inte så långt bort, då även han har en båt som skall göras fin inför sjösättningen. Han har visserligen jobbat hårt hela påsklovet och är mer eller mindre färdig, men Brittila är en gammal dam och där finns alltid massor av prylar att fixa.

Chip gör små små små framsteg. Vibrationsträningen verkar göra lite nytta. Vid sista besöket reagerade han på smärta i tassen och det är ett framsteg. Han försöker stödja på benet emellanåt, men musklerna är så svaga och tassen hamnar inte alltid på rätt håll så oftast ramlar han omkull, men för 2 veckor sedan försökte han inte ens.

Jag har lagt in en rubrik i vänster menyn ”Korta nyheter” där kommer det att hamna precis vad rubriken säger, korta nyheter, t.ex om var vi är och hur läget är när vi har svårt att göra större uppdateringar pga brist på vettig internetuppkoppling.
Klickar ni på rubriken så kan ni läsa tidigare kortnyheter.

Idag är det söndag och vilodag. Solen skiner genom ett tunt molntäcke och nordanvinden som ven i går har lugnat ner sig. Det blir nog en slö dag i sittbrunnen med en god bok.

Annons

2 kommentarer

 1. Håller tummarna för Chip! Ska ni ha med honom på seglingen? Vad har ni i så fall för intyg för honom?.
  Vi har en katt som vi måste lämna hemma när vi seglar till Engelska kanalöarna då de är totalförbjudet att ha djur med sig dit. Börjar fundera på Skottland i stället pg det.

  När det gäller storlek på båt tror jag inte riktigt att vi insett hur stor vår Linjett37 är. Om en månad kölar vi henne och efter det blir det epoxi och bottenmålning.
  Efter det vet vi nog 😉

  Trevlig vårrustning!
  Cia på Adastra
  http://www.linjett37.blogspot.com

 2. Hej Cia, kul att du hittat hit!
  Nej Chip får inte följa med. Han är lite för gammal och uppskattar inte seglingen lika mycket nu som när han var liten.

  Och jag lovar dig att hur lagom stor er båt är i alla andra sammanhang så är den gigantisk vid vårrustningen 🙂

  /Ann-Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s