Sommar!?

I söndags sa de på radion att sommaren hade kommit till Falsterbo. Det märks att vi bor lite längre norrut, för det är en väldans kall sommar. Lite varmare vill nog ha det.

Fast det är varmare, vår ebersprächer har inte varit igång på drygt 2 veckor, och vi behöver bara stötta med el-värme i akterkabinen på natten.

Vi kom hem från Gilleleje i lördags eftermiddag, på kvällen kom Philip o Emma från Göteborg. Söndagen skulle de tillbringa i nya lägenheten och på måndagen skulle de åka till Åhus på en anställningsintervju. Stackarna hade lite otur, milt sagt.
När de kom till lägenheten, fick de inte upp dörren, men däremot kom de in i tvättstugan. Hade de fått fel nycklar? Tillbaka till oss för att äta lunch och sedan körde de till killen de hyr av. Jo då det var rätt nyckel men man fick trixa lite med låset. ”Sa jag inte det?” Nåväl de körde tillbaka till Lund och kom in i lägenheten. Kommer ihåg känslan man hade när man för första gången klev in i sin egna lägenhet. Pirrigt, spännande, overkligt.
Måndag morgon tankade de bilen och kom strax utanför Lund så dör motorn. Ringa efter bärgare och till mamma. Jag förbarmade mig över ungdomarna och skjutsade dem till Åhus så att Emma kunde gå på anställningsintervjun. Det var en himla tur, för hon fick jobbet!
Så allt som för någon månad sedan såg så nattsvart ut för ungdomarna har nu löst sig, de har lägenhet och sommarjobb. Sysselsättning till hösten ordnar sig säker det oxå.

Några sommartecken
– Nyckelpigor
– Maskrosor
– Rapsen börjar gå över i gult
– Hamnen börjar fyllas med båtar

Annons

4 kommentarer

 1. Hahahaha. Nu var du snabb. Jag korrigerar

  – Rapsen börjar gå över i gult.

 2. Kanske inte i denna post men jag läste en del på en gång. Inte så att jag ångrar att vi stack när vi stack men det där om att saker lika gärna kunde fixas efter vägen får jag äta upp dag efter dag… Det är möjligt att det GÅR att lösa under vägs, men det blir inte enklare snarare tvärt om. Och när man väl kastat loss antar jag att man hamnar i samma ”mode” som andra, man slappnar av lite. Och saker tar dubbla och kanske tredubbla tiden. Passa på att fixa så mycket det bara går så ni lättar utan för stor ryggsäck. Jag å Martin kommer nog aldrig ikapp och båtmek på exotiska ställen börjar nu bli sanning.

  Och det där med att saker blir billigare längs vägen, GLÖM! På totalen har ALLT varit dyrare faktiskt. Särskilt om man räknar in maset att lösa det lokalt! Hela vägen ner hit skall sägas, kanske det är billigare längre fram men knappast troligt den vägen ni skall. Se till att ladda med ALLT ni kan tänkas behöva så slipper packlistan på flyget bli lika lång som vår nu när vi skall hemöver 🙂

  Skall bli SÅ kul att läsa när ni start sticker ut. Förväntar mig rafflande läsning innan dess också!

 3. Tack för tipsen Andreas.
  Att prylar blir billigare då tänkte jag nog på de skattebefriade ställena, Channel Island, Gibraltar, Kanarieöarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s