Anholt och Hönö

Måndagen blev precis så lugn och skön som vi behövde. Mycket slappande i sittbrunnen men även en tur med cyklarna.

Jonas tog morgonpromenaden med Chip, och de gick bort till Fiskeauktions huset och handlade. Det blev 4 fina rödspättor och 2 kg färska havskräftor. Så det blev till att rota fram stora grytan och koka kräftor. Dill fick vi kompletteringshandla. Sedan fick läckerheterna svalna i en hink som vi hängde på utsidan av båten. Tyskarna som låg på den sidan om oss blev så inspirerade att även de gick och handlade ett gäng kräftor.

Sedan var det dags att röra på sig. Cyklarna plockades fram för första gången på ett år! De var i perfekt skick, behövde bara lite mer luft i däcken, så gav vi oss av.
Jag har nog varit på Anholt säkert 5 gånger, men aldrig kommit längre än till hamnen så nu skulle jag äntligen få se lite mer. Vägen tog oss in i en ganska tät skog av tall och ginst och inåt ön. Ganska snabbt tappade man känslan av att vara på en ö, då man inte såg havet överhuvud taget.
Det gick ganska snabbt att cykla runt, ja vi var inte ända borta vid den östliga fyren, vi nöjde oss med byn. Så vi var väl tillbaka efter en dryg timme igen. Precis lagom för våra otränade kroppar.

Vädret har varit skiftande idag, ömsom regn ömsom sol. Men varmt 20-22 grader.

Tisdag, idag ger vi oss av till Hönö och Klåva för att kompletteringshandla, vi har 9 timmar framför oss.

Solen skiner och vinden har tagit semester, så det blir motorgång hela vägen.

Jonas och Philip passade på att fixa den främre toaletten som läckt vatten, när de höll på där och fixade upptäckte de att även bogpropellern läcker in vatten. Vi gjorde stopp i maskin strax söder om Läsö och Philip hoppade i vattnet, beväpnad med kniv, cyklop och en tamp att hålla sig i, och skrapade bort havstulpaner som satt sig lite dumt runt bogpropellerns anslutning till skrovet.

Just nu har vi ca 1,5 timme kvar innan vi är framme och rastlösheten börjar sprida sig. Jonas har tagit fram polish flaskan och putsar på mesanmasten.

Fortsättning följer……

Annons